Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Zoetwaren - Nieuws

CNV-leden stemmen massaal tegen eindbod cao Zoetwaren

Op twee stemmen na hebben alle CNV-leden tegen het slechte eindbod van de werkgevers gestemd. De werkgevers in de zoetwaren verdienen geld genoeg. Zij gebruiken corona als smoes. Jongeren dreigen de dupe te worden.

Hoe nu verder?
Jullie zijn massaal bereid tot actievoeren. Dat heb je ingevuld op het stemformulier. Maar CNV Vakmensen geeft de werkgevers nog één kans. Samen met de andere vakbonden schrijven we een brief: werkgevers, trek je eindbod in. Het loonbod van 1% moet omhoog. En je mag niet de jongeren laten betalen voor de loonsverhoging van de ouderen. Werkgevers hoeven niet bang te zijn: er zijn natuurlijk ook bedrijven die het zwaar te verduren hebben in deze tijd. Zij hoeven dit jaar geen loonsverhoging te betalen.

Ultimatum en acties
We schrijven nu dus eerst een brief. Als de werkgevers dan nog steeds niet met een hoger loonbod komen en nog steeds de jongeren voor de ouderen willen laten betalen, dan schrijven we heel snel een ultimatumbrief. Want in Nederland mag je pas actievoeren nadat de vakbonden een ultimatum hebben geschreven.

Wat kun jij doen?
Jij hebt in de stemming gezegd dat je bereid bent om actie te voeren. We willen die acties graag nu al voorbereiden. Dat kunnen stakingen zijn, maar je kunt ook beginnen met lichtere vormen als een langere pauze of een handtekeningenactie. Heb je ideeën hoe we actie kunnen voeren in jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op! Je kunt ook meepraten over het cao-traject en de acties op jeachterban.nl/zoetwaren

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid