Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Zoetwaren - Nieuws

Cao Zoetwaren onderhandelaars akkoord

3% loonsverhoging, licht betere afbouw uit ploegendienst en een pilot om uitzendkrachten aan vast werk te krijgen. CNV Vakmensen stuurt je binnenkort een stemformulier, want uiteindelijk bepaal jij of de cao er komt. (Je krijgt deze nieuwsbrief nog een keer, in de vorige stonden 2 foutjes)

Loonsverhoging
De cao loopt van 1 januari 2019 tot 1 januari 2021. Je krijgt met terugwerkende kracht 3% loonsverhoging op 1 januari 2019. En nog een keer 2,5% op 1 januari 2020.

Meer vaste banen, pilot flexibele roosters
6 bedrijven gaan een pilot doen. Die bedrijven zullen de flexibiliteit ook met vaste krachten opvangen. De bedrijven in de pilot mogen op vrijdag zeggen dat het rooster maandag over een week verandert. Daardoor hebben ze meer vaste krachten nodig en minder uitzendkrachten. Na een jaar loopt deze regeling automatisch af. We evalueren dan hoeveel uitzendkrachten in die bedrijven een vaste baan hebben gekregen. En of jij als vaste kracht kunt leven met die extra flexibiliteit in jouw rooster. De komende weken beslissen we welke 6 bedrijven meedoen. Alleen in die bedrijven geldt de kortere aanzegtermijn. In elk geval doet Concorp mee aan de pilot.

Afbouw ploegen
Vanaf nu geldt voor alle werknemers (ook ouderen) één afbouwregeling van ploegentoeslagen. De afbouwregeling is uitgebreid. Afhankelijk van de gewerkte periode bedraagt de afbouw duur:
0–1 jaar in ploegen: 0 weken afbouw
1–2 jaar in ploegen: 52 weken afbouw
2–5 jaar in ploegen: 104 weken afbouw          
5-10 jaar in ploegen: 156 weken afbouw          
> 10 jaar in ploegen: 208 weken afbouw
De afbouw bedraagt 100–80–60–40–20% van het verschil in toeslag. Alleen werknemers geboren voor 1 januari 1969 kunnen gebruik maken van de oude bepaling dat ploegentoeslag niet (of niet meer geheel) worden afgebouwd.

Stemprocedure
Zodra alle teksten goedgekeurd zijn krijg je ze. We sturen dan ook een stembiljet mee. Pas als jullie hebben ingestemd is de cao definitief en krijg je de loonsverhoging.

WW reparatie
Als het goed is, betaal je vanaf februari voor reparatie van de WW. Daardoor wordt de WW weer maximaal 3 jaar, in plaats van 2 jaar.

Roel van Riezen
Bestuurder
M: 06-51602034                
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid