Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Zoetwaren - Nieuws

cao zoetwaren: het kan vriezen, het kan dooien

Op 24 november hebben werkgevers en vakbonden de hele middag gepraat. Werkgevers vinden het moeilijk om hun verslechteringsvoorstellen los te laten. CNV Vakmensen en de andere bonden zijn duidelijk: geen verslechteringen.

Om onze goede wil te tonen, hebben wij als vakbonden een lager loonbod gedaan: 2,5% loonsverhoging per 1 januari 2020. Werkgevers willen niet bewegen op loon, niet op eerder met pensioen, en ook niet op werkzekerheid voor uitzendkrachten. Werkgevers willen de loondoorbetaling bij ziekte verslechteren. Ook de feestdagentoeslag moet van hen naar beneden. De loonsverhoging moet uit deze verslechteringen betaald worden. Voor CNV Vakmensen is dat onbespreekbaar. Werkgevers hebben nog geen loonbod gedaan.

Werkgevers zijn wel bereid om de 80-90-100 in blokken van 4 of 8 uur te laten opnemen.

De komende periode moet bewijzen of werkgevers echt willen onderhandelen. Op 8 december is de laatste onderhandelingsronde. Dan zal blijken of het vriest of dooit: of er komt een cao, of niet. Aan CNV Vakmensen zal het niet liggen.

Wil jij helpen? CNV Vakmensen zoekt nog medewerkers uit de zoetwaren (vooral uit de snoep), die af en toe met Roel van Riezen willen sparren. Neem contact op met

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid