Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bakkersbedrijf - Nieuws

Pensioen cao Bakkers in 2013 misschien omlaag

Uiterlijk 28 februari ontvang je een brief van het Bakkers Pensioenfonds over het mogelijk verlagen van jouw pensioen. Het Bakkers Pensioenfonds moet maatregelen gaan nemen om te zorgen dat de financiële situatie weer gezond wordt.

De dekkingsgraad van het fonds afgelopen december 2011 was te laag om aanvullende maatregelen te voorkomen. Het verlagen van de pensioenen met 3,5% in 2013 is nu een reële optie geworden.

Gaat de verlaging echt door?

Het verlagen van jouw pensioen is een voornemen. Of het pensioenfonds het voornemen daadwerkelijk uitvoert, is nog niet helemaal zeker. Dit wordt bepaald op basis van de stand van de dekkingsgraad op 31 december 2012.

Het precieze percentage - als de pensioenen verlaagd moeten worden - zal begin 2013 bekend gemaakt worden. En de maatregel gaat in ieder geval niet vóór 1 januari 2013 in.

Een eerlijke verdeling

Het Bakkers Pensioenfonds probeert de maatregelen zo goed mogelijk te verdelen over de huidige en toekomstige generaties. Zo is, naast het voornemen de pensioenen in 2013 te verlagen, besloten per 1 januari van dit jaar de premie met 0,9% te verhogen tot 13%.

Tevens laten we in de toekomst de pensioenen minder snel meegroeien met lonen en prijzen om zo ook op lange termijn financieel gezond te blijven. Zo draagt iedereen, gepensioneerden, werknemers, oud-werknemers én werkgevers, een steentje bij aan het herstel van het pensioenfonds.

Lees meer >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid