Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bakkersbedrijf - Nieuws

Faillissement aangevraagd voor Tijsterman Bakkers

140 Werknemers van bakkerij Tijsterman zitten in grote onzekerheid. Ze hebben te horen gekregen dat het faillissement voor de bakkerij wordt aangevraagd. Naast de hoofdvestiging in Voorhout gaat het om negentien bakkerswinkels in West-Nederland.

"De werknemers zijn inmiddels geïnformeerd door de bewindvoerder van het bedrijf", zegt Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. "Ze maken zich uiteraard grote zorgen over hun werk en het geld dat ze nog tegoed hebben. Het salaris van juni hebben ze niet gekregen en het salaris van deze maand gaat dus ook niet komen. Vanaf mei 2012 is het vakantiegeld ook nog niet uitbetaald. Dat is geen prettig idee, met de vakantie voor de deur."

Hopen op doorstart

CNV Vakmensen hoopt dat het UWV de zaak snel in behandeling neemt, zodat de werknemers het achterstallige salaris alsnog krijgen uitbetaald. "Wij proberen daar zoveel mogelijk druk op te zetten. En dan is het hopen op een doorstart. Van de curator hebben we begrepen dat zich verschillende partijen hebben gemeld. Maar voorlopig zitten de mensen in onzekerheid: hebben ze straks nog wel werk?"

Voorlopig gewoon open

De bakkerij en de winkels blijven volgens de CNV-bestuurder voorlopig gewoon open. "Dat is beter als je het bedrijf wilt verkopen. Wel wordt iedereen ontslag aangezegd. Dat is natuurlijk heel zuur voor de 140 werknemers."

Over Tijsterman Bakkers

Tijsterman Bakkers is sinds 2009 gevestigd in Voorhout. Het bakkerijbedrijf werd groot in Rijnsburg, waar het ruim honderd jaar geleden allemaal is begonnen. De bakkerijketen heeft 19 winkels, onder meer in Leiden, Delft, Den Haag, Katwijk en Rijnsburg.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid