Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bakkersbedrijf - Nieuws

Bakkerijsector lanceert campagne 'Een coole bakker is een schone bakker'

Uit onderzoek blijkt dat bakkers nog steeds veel meer aan meelstof worden blootgesteld dan gezond is. En dat terwijl dit met enkele maatregelen flink te verlagen is. Daarom start de bakkerijsector een campagne om aandacht te vragen voor de ernstige gevolgen van langdurige blootstelling aan meelstof.

Tegelijkertijd heeft de sector 3 maatregelen verplicht gesteld om grondstofallergie te voorkomen.

3 verplichte maatregelen om grondstofallergie te voorkomen

Grondstofallergie kan ontstaan als iemand langdurig meelstof inademt. Allergische klachten en bakkersastma zorgen ervoor dat medewerkers hun werk niet meer volledig kunnen uitvoeren, moeten verzuimen of zelfs een ander beroep moeten kiezen. De Bakkerijsector heeft daarom besloten 3 maatregelen verplicht te stellen om grondstofallergie te voorkomen, te weten ‘afsluiten van mengkuip tijdens mengen en kneden’, ‘vervangen van strooibloem door alternatieven of stuifarme bloem’ en ‘schoonmaken met een stofzuiger (geen perslucht)’. Informatie is beschikbaar op de website blijmetstofvrij.nl.

Campagne ‘Een coole bakker is een schone bakker!’

Via de campagne ‘Een coole bakker is een schone bakker!’ wil de Bakkerijsector benadrukken dat de traditionele, wellicht stoerdere, manier van werken niet opweegt tegen de hierbij horende blootstellingniveaus en gevolgen op de lange termijn. Met de maatregelen wordt een schone manier van werken de nieuwe standaard.

Bakkers

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid