Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Bakkersbedrijf - Nieuws

Cao Bakkersbedrijf - stemmen

Eind 2018 hebben we u geïnformeerd over de plannen om de cao bakkersbedrijf te verlengen, doel van de verlenging was alle cao partijen terug aan tafel, om weer tot een cao te komen waarbij ook de FNV deelnemer is. De CAO zouden we alleen verlengen met een marktconform loonbod.

Naast een marktconform loonbod willen we starten met diverse werkgroepen van de vier cao partijen (Werkgevers en vakbonden)om de bakkerij sector toekomstbestendig te maken. In die werkgroepen willen we bespreken en onderzoeken, alle zaken die samen hangen met de toekomst van de sector.

Denk hierbij aan; wat is de noodzaak om te investeren in mensen, iedereen wordt ouder, jongeren kiezen niet voor de bakkerijsector. Hoe krijgen we in de toekomst de juiste mensen beschikbaar en opgeleid. Hoe kan je gezond langer door werken tot je pensioen, of juist wellicht flexibeler gaan werken. Hoe gaan we op een goede manier met iedereen communiceren, zeker met jongeren, maar ook met ouderen.

Na diverse onderhandelingen zijn we gekomen tot de gewenste uitkomst. Een marktconforme cao verhoging, en voor de rest verlengen we de tekst, de inhoud van de CAO Bakkersbedrijf.

Concreet is het volgende afgesproken;
- Looptijd van 16 maanden (01-04-2019 t/m 31-07-2020)
- Loonaanpassing (structureel):

Ambachtelijke bakkerijen 3,25%
2,25% per 01-07-2019 en 1% per 01-01-2020

Industriële bakkerijen 3,5%
2,5% per 01-07-2019 en 1% per 01-01-2020

- Installeren van een viertal werkgroepen die voorstellen gaan formuleren op het terrein van Maatwerk & Flexibiliteit, Duurzame inzetbaarheid, Imago & instroom en Communicatie.

- De cao blijft verder ongewijzigd, geen wijzigingen.

Geen verslechteringen, verlenging met een goed loonbod. De kaderleden staan achter aanpak en bevelen instemming voor de cao van 2019 aan.

In de bijlage treft u een stembiljet aan, tevens kunt u stemmen via deze link.

Van de voortgang van de stemming houden we u zo veel mogelijk op de hoogte via onze site, wilt u de interactieve digitale cao zien, kijkt u dan eens op: https://www.caosociaalfondsbakkersbedrijf.nl.

Alvast dank voor uw reactie.

Henk van Beers
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 20 35 2554
E: h.vanbeers@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid