Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Weer reorganisatie aangekondigd Brand Energy

De directie van Brand Energy & Infrastructure Services BV heeft een nieuwe reorganisatie aangekondigd. Het gaat niet goed met het bedrijf, zo meldt de directie. In 2015 is er verlies geleden. De directie wil kosten besparen.

Men geeft aan dat er ongeveer 40 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Met name indirecte functies (kantoor) worden geschrapt. Ook stelt men voor om mogelijk vestigingen te sluiten.  Het gaat om Klazienaveen, Koostertille, Heteren en Elsloo. Op 22 januari hebben wij een eerste overleg gehad met jullie directie. Daarna is er een gesprek geweest met de OR.

Positie OR
De ondernemingsraad heeft een advies aanvraag gekregen over de reorganisatie. De OR heeft een adviesbureau in de arm genomen om te onderzoeken of de plannen van de directie deugen.

Positie vakbonden
Ook wij willen weten of de plannen van de directie deugen. Daarom moet de directie ons ook inzage geven in het nut, de noodzaak en onderbouwing van de plannen. De directie is echter terughoudend in het verstrekken van informatie, dit terwijl wij daarom schriftelijk hebben verzocht. De directie heeft wel aangegeven dat zij het sociaal plan, dat vorig jaar in augustus met ons is afgesproken, willen toepassen. Dat sociaal plan is na veel actie van onze leden in het noord oosten tot stand gekomen.

Vervolg
Wij zullen in februari een vervolgafspraak maken met jullie directie om verder overleg te hebben over het sociaal plan. Als dit wordt toegepast moeten er nog wat aanvullende afspraken gemaakt worden. Ook zullen wij met jullie OR afstemmen hoe het ervoor staat met het advies dat zij van plan zijn te geven. We organiseren, mogelijk samen met de ondernemingsraad, personeelsbijeenkomsten in de eerste week van maart. De uitnodiging daarvoor ontvangen jullie tegen die tijd.

Met meer leden staan we sterker in het maken van afspraken over jullie arbeidsvoorwaarden. Geef dit nieuws door aan je collega’s die nog geen lid zijn.
Via www.cnvvakmensen.nl kunnen zij zich aanmelden.

CNV Vakmensen
Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl
M: 06-53384473

Landelijk FNV bestuurder Brand Energy, Jan Meeder, 06-51610354
kantoor Rotterdam
j.meeder@bg.fnv.nl

FNV bestuurder Noord, Johan Weijenberg, 06-12032167
kantoor Groningen
j.weijenberg@bg.fnv.nl

FNV Bouw, Osman Yildiz, 06-53484224
osman.yildiz@fnvbouw.nl


16-343/RvD/ek
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid