Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Vrouwen en techniek vinden elkaar op TechMISSiondag

Vrouwen en techniek. Een logische combinatie? In ieder geval wèl op de TechMISSion-dag, die op 30 april in Sneek wordt gehouden.

Zo'n 40 tot 50 (jonge) vrouwen verkennen die dag hun carrière-mogelijkheden in de bouw en techniek. De dag is een initiatief van CNV Vakmensen, ROC Friese Poort, Bouwen aan de Bouw en Jorritsma Bouw. "Veel mensen hebben een beperkt beeld van het werk in de techniek en de bouw", zegt initiatiefnemer Saskia Spaargaren. "Ze denken meteen aan mannen op een steiger of met een gereedschapskist. Maar er is zoveel meer! Veel banen zijn ook zeer geschikt voor vrouwen. Denk aan werkvoorbereiding, begeleiding van klanten, 3D-tekenwerk."

Netwerken en verkennen

De TechMISSion-dag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. De dag is vooral bedoeld voor jonge vrouwen (scholieren) die zich oriënteren op een technische baan, maar ook voor vrouwen die op dit moment al een technische opleiding volgen of in de sector werken. De deelnemers krijgen informatie over de sector, volgen workshops en gaan naar een bouwplaats in Sneek (waar bouwbedrijf Friso werkt aan het ziekenhuis). Spaargaren: "Ze kunnen die dag netwerken, ervaringen uitwisselen en hun mogelijkheden in de sector verkennen. Scholieren kunnen bijvoorbeeld proberen om contacten te leggen voor een stage. Het is een uitgelezen kans voor vrouwen die willen weten wat er in de technische wereld te koop is."

Aanmelden

De dag is gratis en geheel verzorgd. Het programma duurt van 8.30 tot 19.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden (vol = vol).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid