Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Volandis: nieuw adviescentrum duurzame inzetbaarheid

Het is belangrijk dat je vitaal, productief en gemotiveerd aan het werk bent en blijft. Op 1 juli 2016 start daarom het Kennis- en adviescentrum duurzame inzetbaarheid Volandis.

Volandis richt zich op 3 pijlers:

  • Gezond en veilig werken
  • Motivatie en werkplezier
  • Jouw loopbaan in de Bouw en Infra
Wat vind jij belangrijke onderwerpen? Waar moet Volandis mee aan de slag? Kortom: hoe denk jij over duurzame inzetbaarheid?

Nieuwe werkwijze

Per 1 januari 2017 wordt de medische keuring (PAGO) uitgebreid met de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse voor werknemers (DIA Werknemer). Hoe zorg je ervoor dat je gezond en veilig kan blijven werken? En jezelf kan blijven ontwikkelen? Met de DIA stel je een eigen actieplan samen. De DIA-adviseur helpt jou daarbij. In dit plan staan de acties die je concreet kan uitvoeren om gezond en veilig te blijven werken.

Testers gezocht!

In de periode juli t/m december willen we met circa 1000 werknemers uit de Bouw en Infra de nieuwe werkwijze testen. Wat werkt wel en wat niet? Wat zijn kansen en waar liggen verbeterpunten? Met jouw input kan CNV Vakmensen het aanbod van Volandis beter invullen.

Wil je meedoen als tester? Dan kun je je aanmelden bij bestuurder Gijs Lokhorst

Denktank

Als je mee wilt denken over de invulling en werkwijze van dit nieuwe kennis- en adviescentrum ben je van harte welkom tijdens de Denktank op 16 juni van 16.00 tot 18.30 uur. Deze Denktank wordt georganiseerd op het Bouw & Infrapark in Harderwijk. Samen met collega's uit de Bouw & Infrasector wisselen we van gedachten over de diensten, producten en werkwijze van de nieuwe organisatie als het gaat over duurzame inzetbaarheid. Wij zorgen voor diverse broodjes.

Meld je hier aan!

Na aanmelding ontvang je het definitieve programma en de locatiegegevens.

Achtergrondinformatie Volandis

Volandis is het resultaat van het cao-akkoord Bouw & Infra van 13 juni 2015. Duurzame inzetbaarheid is een thema waar tot nu toe de organisaties Arbouw en Fundeon invulling aan gaven. Deze organisaties houden per 1 juli 2016 op te bestaan. Sociale partners willen een integrale aanpak als het gaat om gezond, veilig werk en de ontwikkeling van werknemers. Zij hebben daarom besloten tot een nieuw Kennis- en adviescentrum te komen.
Bouwvakkers aan het werk

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid