Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Vakbonden eisen goed sociaal plan voor werknemers Den Boer Beton

De vakbonden willen zo snel mogelijk in gesprek met Den Boer Beton over een goed sociaal plan voor tientallen werknemers die hun baan kwijtraken bij een reorganisatie van de vestiging in Nieuw-Lekkerland. “De directie heeft een eenzijdig aanbod gedaan, maar dat is volstrekt onvoldoende”, oordelen de onderhandelaars van CNV Vakmensen, FNV Procesindustrie en RMU.

Den Boer Beton, dat producten maakt voor de agrarische industrie, wil de vestiging in Nieuw-Lekkerland in de eerste helft van volgend jaar vrijwel volledig ontmantelen. Daarbij raken ongeveer 50 mensen hun baan kwijt. Een deel van hen kan mogelijk aan de slag bij een zusterbedrijf, maar voor ruim 25 anderen dreigt ontslag.

Geen overleg

Anders dan bij eerdere reorganisaties het geval was, heeft er dit keer totaal geen overleg met de vakbonden plaatsgevonden. “De directie heeft zelf wat op tafel gelegd, en wij mogen nu bij het kruisje tekenen. Van overleg was geen sprake. Daar passen wij voor. De werknemers zijn terecht flink ontstemd over deze vreemde gang van zaken”, reageren onderhandelaars Gerard van Cuijk (CNV Vakmensen), Gijs Hompe (FNV Procesindustrie) en Chris Baggerman (RMU).

Goed sociaal plan

Den Boer Beton biedt onder meer een ontslagvergoeding ter hoogte van de transitievergoeding. Dat verhoudt zich totaal niet tot een sociaal plan dat enkele jaren geleden nog is afgesloten. De vakbonden willen nu zo snel mogelijk met Den Boer Beton in gesprek. Volgens de bonden heeft het bedrijf voldoende financiële middelen voor een goed sociaal plan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid