Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Ultimatum voor Kondor Wessels

Dat er moet worden ingekrompen is onvoldoende aangetoond. Mede daarom eist CNV Vakmensen van Kondor Wessels een sociaal plan dat een reële kans en een vergoeding biedt aan de mensen die het treft. De bond stelt vandaag een ultimatum aan de Amsterdamse werkmaatschappij binnen het Volker Wessels-concern.

Het is volgens bestuurder Tjitze van Rijssel duidelijk dat Kondor Wessels niet van plan is mee te werken aan een goede regeling voor de ruim tien werknemers die moeten afvloeien. “We stellen ze daarom per ultimatum verplicht om dit alsnog te doen. Anders organiseren we acties”, aldus de onderhandelaar namens CNV Vakmensen.

 

De bond eist een sociaal plan met een goede ontslagvergoeding, een outplacementbudget van 5.000 euro per ontslagen werknemer. En voor werknemers van 57 jaar en ouder een aangepaste ouderenregeling.

 

Als Kondor Wessels niet voor vrijdagmiddag 12.00 uur positief reageert, wordt de machinerie voor actievoeren aangezet.

 

Van Rijssel veronderstelt eigenlijk dat dit laatste onvermijdelijk is. “Ook het moederconcern Volker Wessels heeft in het recente verleden al laten zien niet voor gewone reden vatbaar te zijn. Daar moet kennelijk telkense eerst meer pressie op worden uitgeoefend. Per slot hebben we middels actievoeren maandag ook een reëel sociaal plan af kunnen sluiten bij Volker Rail.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid