Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst ‘Aanpak Werkdruk Bouw' 11 juni

CNV Vakmensen, FNV Bouw, Bouwend Nederland, de Aannemersfederatie, Arbouw en TNO nodigen je graag uit voor deelname aan de bijeenkomst “Aanpak werkdruk: anders organiseren in de Bouw“. Tijdens deze bijeenkomst brengen we in kaart hoe werkprocessen en situaties binnen het bedrijf ingericht kunnen worden om de werkdruk van uitvoerders te verlagen.

Datum: 11 juni 2013
Tijd: 13.30-17.00
Doelgroep: HRM-managers, P&O-leden, KAM-coördinatoren, werkgevers, OR-leden en overige werknemersvertegenwoordigers
Plaats: TNO, Polarisavenue 151, Hoofddorp

Onderzoek naar werkdruk

Werkdruk is al lang geen wollig onderwerp meer. Uit de PAGO’s blijkt dat bij UTA-personeel de werkstress en werkdruk de afgelopen jaren is gestegen. Werkdruk, werkstress en burn-out vormen een serieuze bedreiging voor de gezondheid van werknemers in de bouwnijverheid. Werknemers die werkdruk en werkstress ervaren verzuimen vaker en zijn bovendien minder productief. Sociale partners hebben in de cao afgesproken dat er onderzoek moet worden gedaan naar oplossingen op bedrijfs- en sectorniveau. TNO voert dit onderzoek uit.

Tips en maatregelen

Om te komen tot kansrijke oplossingen voor werkdruk, onderzoekt TNO op dinsdagmiddag 11 juni 2013 samen met werkgevers en werknemers welke handzame tips en maatregelen op bedrijfsniveau kunnen worden geformuleerd voor de aanpak van werkdruk en werkstress in de bouw. Deze oplossingen zijn vaak gelegen in andere vormen van het organiseren van het werk.  We pakken het probleem graag bij de bron aan! Jouw praktijkervaring en expertise over de bouw is hierin van grote waarde voor de bedrijfstak als geheel.  

Meld je aan!

We willen je dan ook van harte aanmoedigen je aan te melden voor de bijeenkomst. Stuur hiervoor naam en contactgegevens naar: marloes.vanderklauw@TNO.nl.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid