Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Steeds meer bouwbedrijven gaan voor duurzaam hout

StoereVrouwenreiken de StoereBouwers Award uit aan winnaar van ludieke competitie

Steeds meer bouwbedrijven kiezen voor duurzaam FSC-hout, blijkt uit de resultaten van de StoereBouwers competitie van StoereVrouwen. Op 25 juni reikte zij de StoereBouwers Award uit aan LAUDY Bouw & Ontwikkeling BV. Het bouwbedrijf deed mee aan de ludieke competitie die bouwers uitdaagt om meer duurzaam hout te gebruiken. Kelderman Bouw komt op de tweede plaats van de StoereBouwers ranglijst te staan.

Voor consumenten is het nog moeilijk zichtbaar of er goed hout wordt gebruikt in onze huizen, restaurants en andere gebouwen. StoereVrouwen, een consumentenorganisatie die duurzaamheid promoot, is daarom een competitie gestart om bouwbedrijven uit te dagen serieuze stappen te zetten om meer duurzaam FSC-hout te gebruiken in de bouw. Met deze competitie vragen zij aandacht voor ontbossing en illegale houtkap en wijzen zij bouwbedrijven op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Opvallende uitslag

Op een voor de competitie speciaal ingerichte website, kunnen bouwbedrijven een test doen om StoereBouwer te worden. Van de ruim 150 bouwbedrijven die de test tot nu toe hebben ingevuld, geeft 84% aan in de toekomst meer duurzaam hout te willen gebruiken.Een opvallende uitslag is dat hoewel 83% van de bouwbedrijven in het beleid heeft opgenomen zoveel mogelijk FSC-hout toe te passen, slechts 44% (deels) FSC-gecertificeerd hout inkoopt. Directeur van FSC Nederland, Liesbeth Gort,"dit soort grote verschillen tussen beleid en praktijk komen helaas nog erg veel voor. Bouwbedrijven die dit willen veranderen en écht hun verantwoordelijkheid willen nemen kunnen voor ondersteuning bij ons terecht."

Winnaars

LAUDY Bouw & Ontwikkeling BV sleept vandaag de StoereBouwers Award in de wacht. Tijdens de uitreiking draagt StoereVrouw Rieneke met een onschuldige knipoog een liefdesgedicht voor aan directeur Olaf Senden. Ook Kelderman Bouw, die op de tweede plaats van de StoereBouwers ranglijst eindigt, ontvangt een bezoek van StoereVrouwen op de bouwplaats."Wij zetten deze stoere bedrijven graag in het zonnetje, omdat zij de groeiende vraag naar duurzaam hout door consumenten en opdrachtgevers serieus nemen", vertelt Kirsten Oosterbroek, directeur van het vrouwennetwerk.

Over StoereVrouwen

StoereVrouwen is een netwerk van 5.000 bewuste shoppers, die samen een positief 'leger' van kritische consumenten vormen. Met opvallende acties zoals de Groene Sint campagne met Oxfam Novib, de campagne Fair Valentine met Hivos, stimuleren zij zowel elkaar (de consumenten) als winkeliers en producenten tot wereldverbeterende veranderingen.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid