Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Start onderhandelingen cao Uitzendkrachten

Op jou als uitzendkracht is er een cao van toepassing waarin jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld. CNV Vakmensen wil deze op vele punten verbeteren. De onderhandelingen gaan binnenkort van start. Om goed onze prioriteiten te kunnen bepalen willen we graag van jou weten waar je tegenaan loopt.

Wat gaat er goed, en wat kan beter? Vandaar dat we je uitnodigen om een vragenlijst in te vullen. De uitkomsten hiervan leiden tot onze concrete cao-voorstellen. De plek op internet waar je straks snel en duidelijk de laatste informatie vindt en over de ontwikkelingen en tevens kunt meepraten is https://www.jeachterban.nl/uitzendwerk

Er zijn momenteel twee uitzendcao’s. Van de werkgevers aangesloten bij de ABU loopt de cao af in november 2017. De cao NBBU loopt in 2019 af. De NBBBU heeft -tot ons genoegen- aangegeven te streven naar een gezamenlijke cao voor uitzendkrachten per eind 2017. We zijn daarom bezig te inventariseren wat er in die nieuwe cao moet komen te staan. De ervaring leert namelijk dat de onderhandelingen met werkgevers erg lang duren. We willen rond februari starten en absoluut in november 2017 daar klaar mee zijn.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal JIJ wat er moet worden verbeterd en waar de nadruk op moet liggen. Daartoe hebben we een vragenlijst gemaakt. Op basis van de antwoorden/ uitkomsten bepalen we samen de cao-voorstellen. We vragen je vriendelijk om deze vragenlijst in te vullen. Deelname kost je ongeveer 10 minuten. Je helpt ons, en je collega-uitzendkrachten, er erg mee. Klik op deze link om vanzelf in de online omgeving te komen.

Het onderhandelen over een nieuwe cao is een ingewikkeld, maar interessant, proces. Als onderhandelaar doe ik vanzelfsprekend mijn uiterste best om een zo'n goed mogelijk resultaat te bereiken. De positie van CNV Vakmensen zou echter aan tafel een stuk sterker zijn wanneer een aantal leden, werkzaam als uitzendkracht, zo nu en dan ‘meepraat’ over de gewenste koers. Dat kan via www.jeachterban.nl of via rechtstreeks e-mail contact met mij.

Ook kan je ervoor kiezen zelf aanwezig te zijn bij de (voorbereidingen op de) cao-onderhandelingen. Je kunt zelf bepalen wat je bij dit overleg wel en niet kunt doen! Het is goed om te weten dat er in de cao mogelijkheden zijn om door de werkgever doorbetaalde vrije dagen voor deze overleggen op te nemen.

Heb je interesse, of wil je nadere informatie hierover, neem dan contact met mij op. Dit kan (bij voorkeur) per email, of telefonisch. Ik hoor heel graag van je!

Marten Jukema
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 13 20 41 12
E m.jukema@cnvvakmensen.nl
Secretariaat Collectief 030-751 15 70

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid