Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Stand van zaken cao afbouw en natuursteen

Zoals bekend zijn de werkgeversorganisaties NOA (afbouw) en ABN (natuursteen) in september 2016 gefuseerd. Voor beide cao’s geldt op dit moment dat de NOA de werkgeversorganisatie is. We streven er naar om de volgende cao voor afbouw en natuursteen gezamenlijk af te sluiten.

Wat speelt er op dit moment
Op dit moment zijn we met partijen en een bureau bezig om functies opnieuw te beschrijven en aansluitend opnieuw te waarderen. Dit heeft voor jou persoonlijk geen negatieve gevolgen. Jij houdt het salaris dat je hebt. Maar met de modernisering van de cao hopen we aantrekkelijker te worden voor nieuwe stukadoors, natuursteenbewerkers, vloerenleggers, plafond- en wandmonteurs en ga zo maar door.

Rond de zomer hopen we voor een deel klaar te zijn met de functie beschrijvingen. Na de zomer gaan we dan aan de slag met de waardering, zodat dit in de nieuwe cao meegenomen kan worden.

Cao commissie
Vrijdag 9 juni komt de cao commissie weer bij elkaar. We nemen dan afscheid van de vakgroep afbouw en onderhoud en starten met de cao commissie. Als jij daar als werkend lid je inbreng in wilt hebben, ben je van harte welkom. Jij praat dan actief mee over jouw cao. We doen dit samen met de schilders. Nieuwsgierig? Benader mij voor meer informatie.

Jeachterban.nl
CNV Vakmensen heeft een online community. Dit is een platform waarop leden met elkaar in gesprek kunnen komen. CNV Vakmensen wil dit ook voor de sectoren afbouw en natuursteen gaan doen. Dit moet na de zomer verder uitgewerkt gaan worden. Kijk eens op de site en maak alvast een account aan.

Op het moment dat we dan van start gaan voor de afbouw en natuursteen, kun je direct actief mee doen.

Tot slot
Het duurt niet zo heel lang meer, dan starten we de cao onderhandelingen. Graag verneem ik van jou waar, wat jou betreft, de aandachtspunten moeten liggen. Jouw inbreng is van essentieel belang voor de onderhandelingen. Schroom niet, mail mij, zodat we met elkaar in contact kunnen komen.

Roel van Dijk
Bestuurder
M: 06 53 38 44 73
E: r.vandijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid