Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Stand van zaken Boskalis en Van Oord

Het traject rond de cao arbeidsvoorwaarden is afgerond. Het onderhandelingsresultaat is door alle achterbannen akkoord bevonden en we zijn momenteel druk bezig met de uitwerking van de gemaakte afspraken.

Dit gaat de komende weken en maanden verder plaatsvinden. Uiteraard zullen wij jullie van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Onlangs hebben we jullie werkgevers, Boskalis en van Oord, uitgenodigd om met ons het gesprek aan te gaan over de ‘Uitzendvoorwaarden tewerkstelling buiten Nederland’, ook wel het ‘Buitenlandcontract’ genoemd. Verzocht is data te noemen waarop besprekingen kunnen plaatsvinden.

In reactie op ons verzoek heeft Boskalis ons laten weten dat zij zich op dit moment beraadt op onze uitnodiging. Boskalis overweegt om de totstandkoming van de buitenlandregeling niet langer meer in samenwerking met Van Oord tot stand te laten komen.

Als reden voor de heroriëntatie geeft Boskalis onder andere aan dat zij sneller wenst in te spelen op ontwikkelingen in de markt. Kort en goed, behoefte aan meer maatwerk op het niveau van de eigen onderneming.
Ook meldde zij ons dat zij zich ‘in de komende tijd over haar voorgenomen besluit gaat beraden en ons na de zomerperiode nader over de uitkomst zal informeren’.

Het lijkt ons verstandig en logisch dat we Boskalis de ruimte geven om haar interne afwegingen te maken alvorens tot een definitief standpunt te komen. In het verlengde begrijpen we ook dat Van Oord zich beraadt op de mogelijke gevolgen.

Helder is eveneens dat wij ons enige zorgen maken als het gaat om de toekomst van het huidige ‘buitenlandcontract’ en de totstandkoming daarvan. Wij hechten aan een gezamenlijk traject om te komen tot het ‘buitenlandcontract’ en het zo optimaal mogelijk behartigen van de arbeidsvoorwaardelijke belangen van werknemers die werkzaam zijn in het buitenland.

Wij wachten de ontwikkelingen en reactie van Boskalis even af. Uiteraard zullen wij jullie informeren zodra we een reactie hebben ontvangen.

Heb je een vraag of wil je reageren op deze nieuwsbrief? Dit kan via www.jeachterban.nl/waterbouw
Heb je nog geen account? Maak deze dan aan en praat mee!
Persoonlijk reageren mag ook: g.lokhorst@cnvvakmensen.nl

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar Waterbouw
M: 06 51 20 29 70
E: g.lokhorst@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid