Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Reorganisatie BAM is volgende in lange reeks

Opnieuw komt er een grote reorganisatie bij bouwbedrijf BAM. "Sinds de crisis is het elk jaar raak geweest", zegt Willem Timmer van CNV Vakmensen. Na eerdere onheilstijdingen in 2012 (650 banen) en 2013 (500 banen) kondigt BAM vandaag opnieuw een grote reorganisatie aan.

"We wisten dat er weer iets aan kwam: een bezuiniging van 100 miljoen euro, die vooral ten koste zou gaan van arbeidsplaatsen", zegt Timmer. "Maar hoe de reorganisatie er precies uit zou zien en om hoeveel banen het zou gaan, is ons niet verteld. Kennelijk gaat het dus om 650 banen, vooral kantoorfuncties. Dat is opnieuw een grote aderlating."

Sociaal plan

Timmer was al wel in gesprek met BAM over een nieuw sociaal plan, omdat het vorige sociaal plan per 1 oktober is verlopen. "Nu BAM opnieuw met zo'n grote reorganisatie komt, moeten we daar snel goede afspraken over maken. Begeleiding naar ander werk moet daar een belangrijk onderdeel van zijn. En dan wel écht werk, dus geen uitzendbaantje of flexconstructie."

Uitvraag onder leden

De CNV-bestuurder heeft begin deze week al een uitvraag gedaan onder leden die bij BAM werken (of in het verleden bij BAM hebben gewerkt), over wat zij belangrijk vinden in een nieuw sociaal plan. "De reacties stromen binnen, dat geeft wel aan dat het sterk leeft bij de mensen. En dat was dus nog zonder de kennis van vandaag."

Bij BAM werken in Nederland ongeveer 9.700 mensen.
Scheepskraan waterbouw

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid