Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Recht op aanvulling WW voor werkloze bouwers

Werknemers die vallen onder de Bouw- of UTA-cao hebben soms recht op een aanzienlijke aanvulling op de WW- of Ziektewetuitkering. Voor het toekennen van die aanvulling moet jij je wel even melden bij CNV Vakmensen. Tel. 030 – 751 10 07.

De regeling biedt Bouw-cao-werknemers recht op een éénmalige aanvullende uitkering € 488,- op de WW- of Ziektewetuitkering, ongeacht de duur van die WW- of ZW-uitkering. Bovendien bestaat recht op een eenmalig bedrag ter grootte van € 161,-. Dit komt in plaats de opgebouwde vakantierechten als je nog wel zou werken. Dit bedrag wordt eenmalig verhoogd met € 322,- als de werkloosheid of ziekteperiode langer duurt dan 8 weken.

UTA-personeel

Voor UTA-personeel (Uitvoerend Technisch Administratief): is er naast de eenmalige aanvullende uitkering van € 488,- een éénmalig recht op € 118,- als vervanging van niet opgebouwde vakantierechten.

Alle genoemde bedragen zijn bruto en gelden ook voor parttimers.

Voorwaarde bij deze aanvullingsregeling is wel dat de ontvanger jonger is dan 60 (Bouw-cao) of 62 jaar (UTA). De regeling loopt tot en met 31 december 2013.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid