Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Pensioenen dakdekkers niet gekort. Toekomstig pensioen versoberd!

Dankzij een goed beleggingsresultaat in 2012 wordt het pensioen van de dakdekkers niet gekort.

Begin vorig jaar stond het fonds er veel slechter voor. Het bestuur kondigde in februari 2012 aan dat het dakdekkerspensioen per 1 april 2013 met 3,6% gekort zou gaan worden.

Door een beleggingsrendement van 16,9% en de invoering van de UFR steeg in een jaar de dekkingsgraad van het fonds met 10% naar 102,5%. Dat was precies genoeg voor het bestuur om de aangekondigde korting weer af te blazen.

Het fonds is echter nog niet uit de gevarenzone. In 2013 wordt er net als vorig jaar minder pensioenrechten opgebouwd. De pensioenrechten opbouw blijft op 2% per jaar staan. Ook heeft het fonds de pensioenrechten in 2013 niet kunnen indexeren.

Ook hebben CAO-partijen fors moeten snijden in de aanvullingsregeling voor 55min. De kosten van deze regeling liepen fors uit de hand. Dit voorwaardelijke pensioenrecht wordt vanaf 1 januari 2014 met 1/3 verlaagd. De werknemers die 55min-rechten hebben zullen langer moeten doorwerken voor ze met vervroegd pensioen kunnen.

Het pensioenfonds voor de dakdekkers zal binnen enkele jaren opgaan in het pensioenfonds voor de Bouw. Ter voorbereiding wordt de pensioenregeling voor het UTA-personeel in lijn gebracht met de UTA-pensioenregeling bij bpf Bouw. De UTA medewerkers bouwen hierdoor over hun groter deel van hun inkomen pensioen op. Met een jaarlijkse stapsgewijze verhoging zal over 3 a 4 jaar de UTA-regeling gelijk aan de UTA-regling bij bpf Bouw.

Klik hier voor de nieuwsbrief van het pensioenfonds >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid