Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Over BAM: "lagere winst zou geen argument moeten zijn”

“Dat de winst bij bouwconcern BAM lager is dan gepland zou geen argument moeten zijn om 500 mensen te ontslaan. Als er géén winst meer wordt gemaakt breekt in feite pas het moment aan om zo’n draconische maatregel te nemen.” Dat stelt bestuurder Willem Timmer van CNV Vakmensen in reactie op het bericht van het bouwconcern in Bunnik dat de aanhoudende crisis noopt tot deze ontslaggolf.

Timmer: “Ook wij als vakbond zien dat de crisis voortduurt, zeker in de bouw. Maar als vakbond horen wij ook de geluiden, hoe zacht ook, van een mogelijk naderend economisch herstel. En dan is het zuur dat de bouwonderneming deze banen nu schrapt. Iets meer interen op de winst, of langs andere weg geld genereren zoals andere concerns ook hebben gedaan, is dan een betere keuze volgens CNV Vakmensen.”

Timmer constateert uit de halfjaarcijfers die het concern vandaag presenteert dat er een winst is geboekt van 16 miljoen euro, tegen een verlies van 250 miljoen in 2012. “Nogmaals, als je geen winst boekt is krimp van je organisatie al snel onvermijdelijk. Maar nu was er meer mogelijk geweest. Om die reden zal mijn bond de vinger strak bij het sociaal plan leggen als het gaat om de afvloeiingsregels voor deze 500 mensen.”

Eind 2012 kondigde BAM ook al een reorganisatie aan van 650 banen. Deze 500 komen daar nog eens bij.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid