Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Onzekerheid bij werknemers na faillissement de Combi duurt voort

Afgelopen week zijn de zeven werkmaatschappijen van de Combi groep failliet verklaard. De medewerkers leefden al weken grote onzekerheid over de toekomst van hun werk en hun loon. De gezamenlijke vakbonden organiseerden gisteren een bijeenkomst waar 150 werknemers aanwezig waren en meer informatie ontvingen over de mogelijke doorstart van curator, directie en bonden.

Robbim Heins, vakbondsbestuurder van CNV Vakmensen staat de leden actief bij. ''Het gaat om een behoorlijk drama voor de werknemers. Door de onzekerheid is de stemming bij mensen zeer bedrukt. Vooral voor de medewerkers bij de vestigingen waar nog geen oplossing voor is, maar zeker ook bij degene die nu eindelijk duidelijkheid hebben gekregen over hun overname".

Van de zeven vestigingen is voor vijf een overnamekandidaat gevonden.

Voor Utrecht en Heerhugowaard zijn de gesprekken over een mogelijke doorstart nog volop gaande. De werknemers in Utrecht en Heerhugowaard blijven daardoor nog in onzekerheid.

Banen

Maar ook voor de andere werknemers blijft er spanning en onduidelijkheid. Want met een doorstart is nog niet zeker of mensen ook een plek krijgen bij de overnemende partij. Robbim Heins: ''In de loop van de week worden er met de nieuwe werkgever en de werknemers sollicitatiegesprekken gevoerd. Het is voor de werknemers extra spannend omdat er inmiddels een loongat is ontstaan van 5 weken. De loonachterstand zal overgenomen worden door het UWV. Maar voordat zij overgaat tot voorschotten zijn we 4 tot 6 weken verder. Dat betekent, dat medewerkers 9 of 11 weken zonder salaris zitten, waardoor dit faillissement ondanks de gedeeltelijk doorstart enorm pijnlijk is voor onze leden''.

Voor de werknemers, die meegaan met de doorstart, zijn door de curator afspraken gemaakt over het verstrekken van voorschotten door de nieuwe werkgever.

CNV Vakmensen blijft contact houden met haar leden en steunen.

Zo wordt op maandag 7 april een loopbaandag in Dordrecht georganiseerd voor werkzoekende leden. Naast een informatiemarkt zijn er workshops over netwerken, aan de slag met je computer, social media. Je kan er tevens je C.V. laten checken en je laten informeren over je WW-uitkering.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid