Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Nieuwe Hibin-cao. Wat wil jij in 2019?

Dit najaar starten we met de werkgevers Groothandel in Bouwmaterialen (Hibin) onderhandelingen voor een nieuwe cao. De huidige cao loopt af op 31 december. We willen graag dat jij ons vertelt welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn en welke in die onderhandelingen aan de orde moeten komen.

Voortgang afspraken bestaande cao:

We hebben de afgelopen periode niet stilgezeten. Zo is er in een brede samenstelling van werkgevers, vakbonden en werknemers onder meer gesproken over de pensioenregeling, maar ook over de mogelijkheden van duurzame inzetbaarheid en
welke gevolgen dat kan krijgen als er veel verandert, enz.

Wat vinden wij belangrijk?

CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat iedereen profiteert van de bloeiende economie en dat daar het inkomen naar is. Een eerlijke en rechtvaardige positie van werkenden en mensen die op zoek zijn naar werk. Dat de cao goed wordt nageleefd, meer mensen voor een vaste baan in aanmerking komen, de roosters binnen de afspraken van de cao worden opgesteld, arbeidsomstandigheden worden geoptimaliseerd enz enz.

Wat wil jij?

Er zijn genoeg onderwerpen om aandacht voor te vragen, maar wat wil jij? Wat mis je in deze cao, wat zou er gewijzigd moeten worden of kan er misschien iets weg?

Je kan ons vertellen welke onderwerpen voor jou van belang zijn. Dat kan door een mail te sturen aan Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Doe dat voor 18 oktober a.s. Voor vragen kun je ons bereiken op telefoonnummer 030- 7511007 of per mail naar a.kasper@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid