Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Nieuwe cao Afbouw en Natuursteen

Zoals bekend is er voor dit en volgend jaar een nieuwe cao Afbouw afgesproken. Dit is een combinatie van Afbouw en Natuursteen. De overgrote meerderheid van de leden die gestemd hebben is voor het akkoord, 1 juli is daarbij een eerste belangrijke datum.

Let op je loonstrook!
De komende periode moet je meer loon ontvangen. Per 1 juli zijn de lonen met 3% verhoogd. Daarnaast gaat de prestatiebeloning met 1% omhoog. Let dus de komende periode goed op of je het afgesproken loon hebt ontvangen.

Uitzonderingen
Omdat de aanvraag voor AVV, Algemeen Verbindend Verklaring, vertraging heeft opgelopen is het helaas nog niet geldig voor de hele sector. Als je werkgever lid is van de NOA, dan moet hij de loonsverhoging betalen. Is je werkgever niet lid, dan hoeft het nog niet. Pas als de AVV is afgegeven geldt het voor iedereen en moet er vanaf dat moment ook het hogere loon worden betaald.

Wat gaat er nog meer mee omhoog?
Vanaf 1 juli gaan er bepaalde vergoedingen ook omhoog. Mocht je deze vergoeding ontvangen, niet iedereen krijgt dat namelijk, dan moet je ook daar op letten of de verhoging mee is genomen. Ook hiervoor geldt, is je werkgever lid van de NOA, dan moet het. Anderen mag het maar moet het pas op het moment dat de AVV is afgegeven.

Reiskosten: van € 0,19 per km naar € 0,20 per km
Kleding: van € 1,29 per dag naar € 1,33 per dag
Gereedschap: van € 0,70 per dag naar € 0,72 per dag
Ook de vergoeding voor de vakbondscontributie gaat omhoog. Deze gaat van € 50,00 per jaar naar € 60,00 per jaar.

UTA
Ook voor het UTA personeel geldt een verhoging van 3% op het loon. Omdat de UTA geen prestatiebeloning kent maar er sprake is van een vast overeengekomen loon, geldt de 3% loonsverhoging over het totaal overeengekomen loon.

Tot slot
Het leek ons goed om jullie dit mee te delen zo vlak voor de vakantie. Mocht je nog door werken, succes en sterkte met deze temperaturen. Anders een fijne vakantie.

Roel van Dijk
Bestuurder
M: 06-53384473
E: r.vandijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid