Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Meld je aan voor de sectorraad Handel!

Jij werkt met ruim 1,5 miljoen collega's in de sector handel: detailhandel, groothandel, horeca, recreatie en kappers. Mooi werk, dat vaak heel zichtbaar en tastbaar is voor anderen. Want vrijwel iedereen komt in een winkel, gaat naar een restaurant of bezoekt de kapper.

En meer op de achtergrond, maar zeer cruciaal speelt de groothandel een rol in de aanlevering van producten. 

Belang van sterke vakbond
Het werken in de sector is heel divers. Van obers tot vakkenvullers, van orderpickers tot verkoopmedewerkers en van kappers tot accountmanagers. Maar hoe divers ook, iedereen heeft belang bij een sterke vakbond die opkomt voor de belangen van alle medewerkers. Een vakbond die zichtbaar en benaderbaar is. Die weet wat er speelt en leeft op de werkvloer en daar ook aanwezig is. 

De sectorraad speelt daarin een cruciale rol. Vanuit alle verschillende werkterreinen bepalen we de koers van CNV Vakmensen. 

  • Hoe gaan we om met bijvoorbeeld jeugdloon en de toeslagen voor het werken op zondag.
  • Hoe zorgen we ervoor dat je als medewerker een goede balans houdt tussen werk en privé.
  • Wat is ons antwoord op de behoefte van werkgevers aan steeds meer flexibiliteit. 
  • En welke afspraken kunnen we maken zodat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en ontplooien. 

Over dit soort vragen buigen wij ons in de sectorraad. Maar de sectorraad is geen studieclub. Altijd kijken we ook hoe CNV Vakmensen kan inspringen op de zaken waar jij op de werkvloer tegenaan loopt. Dus ook jouw ideeën over een meer zichtbare vakbond die door meer leden een betere positie krijgt zijn van grote waarde.

Kortom, wij zoeken enthousiaste, betrokken en creatieve leden die weten wat er leeft en speelt in de sector, die gezamenlijk zoeken naar antwoorden op belangrijke vraagstukken binnen de sector en die hands-on meedenken over en meedoen aan activiteiten om CNV Vakmensen binnen de sector te versterken. 

Aanmelden voor de sectorraad kan tot 23 maart 2016 via de website: https://www.cnvvakmensen.nl/verkiezingen2016/handel

____________________________________________________________________
Quote van Roos Vriend (assistent filiaalmanager bij Albert Heijn): 

"Mijn collega's vertegenwoordigen, invloed uitoefenen, meedenken, bouwen en zelf helpen het verschil te maken binnen CNV Vakmensen. Dat is de reden waarom ik in de sectorraad wil. In de sectorraad kun je het verhaal van jouw werk kwijt. Daar vertalen wij de aandacht waar medewerkers recht op hebben naar activiteiten en beleid waar jij wat aan hebt. Dan wordt je niet als kostenpost gezien maar als kapitaal dat waardige rente krijgt. Super boeiend en leerzaam. Doe mee!"

CNV Vakmensen
Wessel Breunesse, sectorbestuurder