Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Lichtpuntje voor ex-werknemers Gerritsen Bouwgroep

Er is weer perspectief voor een deel van de werknemers van Gerritsen Bouwgroep uit Renkum. Het bouwbedrijf met ruim honderd werknemers ging een maand geleden failliet. "Het Arnhemse bouwbedrijf Giesbers neemt een deel van de projecten over. Dat betekent dat in ieder geval tien ex-werknemers van Gerritsen binnenkort weer aan het werk zijn. In de toekomst kunnen anderen misschien ook de overstap naar Giesbers maken, dat hangt van de ontwikkelingen af", zegt Willem Kruithof van CNV Vakmensen.

Kruithof heeft de afgelopen periode nauw contact gehouden met de curator, in de hoop dat de ontslagen werknemers van Gerritsen Bouwgroep snel weer aan het werk zouden kunnen. "Voor een deel gaat dat nu lukken. Al is het resultaat helaas niet wat ik ervan had gehoopt. Lang niet iedereen kan mee over naar Giesbers. Voor degenen die zonder werk achterblijven, hebben we wel bedongen dat zij voorin de rij staan zodra het werk in de bouw weer aantrekt. We zullen hierover regelmatig contact houden met met Giesbers."

Bouwprojecten en orders gaan naar Giesbers

Giesbers neemt een deel van de bouwactiviteiten van de Gerritsen Bouwgroep over. Het gaat onder meer om de afbouw van drie projecten in Velp en Elst en om nieuwbouwprojecten in Elst (wijk Westeraam) en Arnhem (wijk Schuytgraaf). Kruithof: "Daarmee is er gelukkig ook duidelijkheid voor de opdrachtgevers en de kopers van huizen die in aanbouw zijn."

Pensioenprobleem

Bij de afwikkeling van het faillissement van Gerritsen Bouwgroep heeft Kruithof overigens gemerkt dat veel werknemers vragen hebben over hun pensioenen. "Bij een paar werknemers bleek het niet helemaal in orde; we zijn dat nu aan het uitzoeken. Vooral voor werknemers die dicht tegen de pensioengerechtigde leeftijd aanzitten, is het belangrijk dat ze zich melden bij hun vakbond."

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid