Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Ledenraadplegingen resultaat cao Mebin

Eind april hebben we met jullie werkgever een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor de Mebin. Daarmee laat Mebin voorgoed de (nawerking) van de cao voor de Mortelbedrijven los. Op 22, 23 en 24 mei vinden er bijeenkomsten plaats waarbij alle werkenden van Mebin zijn uitgenodigd.

Het proces van onderhandelen kende twee fasen:

  1. Eerst een oplossing vinden voor de flex-problematiek van de chauffeurs.
  2. Daarna, bij een positieve oplossing van het bij punt 1 genoemde probleem, de onderhandelingen starten over de overige onderdelen van de cao.

Nadat de teksten van het onderhandelingsresultaat grotendeels beschreven waren hebben wij deze besproken op 16 mei in een gezamenlijke vergadering van bedrijfskaderleden Mebin van CNV en FNV. De kaderleden van beide bonden hebben aangegeven dat wij het resultaat positief aan jullie mogen voorleggen. 

Op 22, 23 en 24 mei vinden er bijeenkomsten plaats waarbij alle werkenden van Mebin zijn uitgenodigd om kennis te nemen van het onderhandelingsresultaat. De bijeenkomsten zijn in twee delen uitgesplitst: 

Deel 1: zal voor rekening komen van de werkgever, waarbij uitleg zal worden gegeven over het flexmodel waarin de chauffeurs zullen gaan werken. 

Deel 2: zal voor rekening komen van CNV en FNV (ondergetekenden) waarbij we toelichting zullen geven op het hele pakket (waartoe ook het flexmodel behoort) van afspraken die zouden moeten leiden tot de nieuwe cao voor de Mebin. 

Voor de bijeenkomsten die door Mebin worden georganiseerd volgende week zijn alle medewerkers (leden en niet-leden) uitgenodigd. Het zijn echter alleen de leden die mogen stemmen over het onderhandelingsresultaat. Omdat we best begrijpen dat er volgende week veel informatie met jullie gedeeld gaat worden, waarbij een ieder ook de kans moeten krijgen om die te verwerken, zullen we jullie op de bijeenkomsten nog niet vragen om te stemmen. 

Vanaf woensdag 24 mei zullen we de leden een samenvatting van het onderhandelingsresultaat per post doen toekomen, waarbij een stemformulier zal zijn bijgesloten. De schriftelijke stemprocedure zal vervolgens openstaan tot en met donderdag 9 juni. 

Let op: de bijeenkomsten die volgende week (door Mebin zelf) georganiseerd worden zijn wel belangrijk omdat het flexmodel voor de chauffeurs hier uitgebreid besproken zal gaan worden. Dit zal nooit in een korte samenvatting voldoende tot recht komen. We willen jullie dan ook oproepen om gebruik te maken van de mogelijkheid die Mebin jullie biedt om aanwezig te zijn op één van de drie bijeenkomsten. 

Graag tot volgende week op één van de drie bijeenkomsten. Laat de mogelijkheid om vragen te stellen niet aan je voorbij gaan. 

Mede namens Ellen Hoeijenbos bestuurder FNV Bouw,

Willem Timmer
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 57
E: w.timmer@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid