Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Kaderregeling asfaltploegen Dura Vermeer Infra

De gezamenlijke vakbonden (CNV Vakmensen, FNV Bouw en vakvereniging Het Zwarte Corps) hebben vernomen dat de directie van Dura Vermeer Infra intussen in overleg is met de or en een afvaardiging van de asfaltploegen over een kaderregeling.

De kaderregeling kan gezien worden als een variant op het jaarmodel. Let op, het gaat hier om de werkroosters, werktijden, toeslagen en spaaruren. Allemaal onderdelen die voor jullie van invloed zijn op het inkomen en je privétijd.

De directie heeft de vakbonden tot op heden niet ingelicht over dit overleg en hun plannen met betrekking tot een kaderregeling. Strikt genomen hoeft dat niet maar wij vinden dat wel vreemd. Vooral als je in overleg bent over een verlenging van een jaarmodel.

De vakbonden hebben in juli 2016 een jaarmodelvoorstel van de directie afgewezen waarin stond dat de werknemers verplicht minimaal 240 uur op jaarbasis moesten sparen. Het sparen kwam uit de reis en/of overwerkuren. Er is toen om een reëler voorstel gevraagd. Dat is ons ook toegezegd. Na korte tijd hebben wij een nieuw voorstel gehad met daarin nauwelijks wijzigingen ten opzichte van het eerste voorstel. Er is toen met de directie wederom de afspraak gemaakt dat zij dit zouden bezien en ons zouden berichten. Dat is echter nooit gebeurd.

Om een kaderregeling in te voeren gelden de volgende spelregels:

 •  Een kaderregeling moet worden voorgelegd aan de or en deze kan daar wel of niet mee akkoord gaan;
 • Indien de or akkoord gaat dient deze kaderregeling schriftelijk in een personeelsbijeenkomst aan de betrokken werknemers worden voorgelegd;
 • Alleen deze werknemers hebben stemrecht. Van deze betrokken werknemers moet 70 procent akkoord gaan met de kaderregeling om deze in te laten gaan. Indien meer dan 30 procent tegen is kan en mag de regeling niet worden ingevoerd;
 • De werkgever moet de regeling aanmelden (met bewijsstukken) bij het Technisch Bureau Bouwnijverheid. Pas na aanmelding mag de regeling worden toegepast;
 • De kaderregeling mag niet afwijken van de cao. De werkgever mag afwijken van de kaderregeling als er een akkoord is met de vakbonden. (En de vakbonden geven alleen een akkoord als de leden er mee instemmen.)  

De vakbonden willen graag met jullie overleggen over een kaderregeling voordat jullie gestemd hebben over de kaderegeling. Op deze bijeenkomst gaan we in op:

 •  De spelregels die in de cao zijn vastgesteld over de kaderregeling;
 •  De cao-artikelen over werktijden en roosters;
 • De cao-artikelen over de (overwerk) vergoedingen.

We hebben het eerste concept kaderregeling voorstel gelezen. Deze regeling wijkt wél af van de cao. Het is daarom van groot belang om goed geïnformeerd te zijn.

 De vakbonden nodigen jullie uit:

19 september 2016 om 16.30 uur in Vakbondscentrum Nijmegen
Steenbokstraat 84
6531 TH Nijmegen
(aanmelden via e-mail rknoordwest@fnv.nl of telefoonnummer 088-5757700 voor 16 september)
26 september 2016 om 16.30 uur in Gebouw Radarport
Radarweg 60
1043 NT Amsterdam
(aanmelden via e-mail rknoordwest@fnv.nl of telefoonnummer 088-5757700 voor 23 september)
27 september2016 om 16.30 uur in Vakbondscentrum Roosendaal
Bergrand 222
4707 AT Roosendaal
(aanmelden via e-mail rknoordwest@fnv.nl of telefoonnummer 088-5757700 voor 23 september)

Voor broodjes wordt gezorgd.

Indien een collega deze uitnodiging niet heeft ontvangen, maar wel wil komen, kan hij zich ook via bovenstaande aanmelden. Mocht deze collega geen lid zijn dan is hij wel verplicht om op de bijeenkomst lid te worden.

Mede namens: Ben Bleumer, Bestuurder FNV Bouw en Monique van Meerendonk, Rayonbestuurder Het Zwarte Corps.

Hanane Chikhi
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-20748851
E: h.chikhi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid