Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Heijmans schrapt 200 banen bij utiliteitsbouw

CNV Vakmensen is onaangenaam verrast door de plotselinge aankondiging van bouwbedrijf Heijmans om 200 banen te schrappen in de utiliteitsbouw. "We weten dat er problemen zijn bij Heijmans, en we waren al in gesprek met de directie over mogelijke oplossingen. Dit bericht komt voor ons op een vreemd moment", reageert Robbim Heins, bestuurder bij CNV Vakmensen.

Heins is vooraf niet geïnformeerd over de forse ingreep bij het onderdeel utiliteitsbouw (ziekenhuizen, kantoren, scholen). "Dat had natuurlijk wel gemoeten, zeker gezien de omvang van de reorganisatie en de goede contacten die we doorgaans met Heijmans hebben."

Collegiale uitleen

Drie weken geleden had Heins nog een gesprek met de hoofddirectie. "Toen is met geen woord gerept over 200 ontslagen. Sterker nog, we waren juist met elkaar in gesprek over oplossingen. Heel concreet is collegiale uitleen aan de orde geweest: het uitlenen van werknemers aan collega-bouwbedrijven. We hebben Heijmans gecomplimenteerd voor hun inzet om mensen aan het werk te houden. Wel hebben we voorwaarden gesteld: je moet de mensen wel perspectief bieden, met de bescherming van een sociaal plan. Met de aankondiging van vandaag haalt Heijmans rigoureus een streep door die goede voornemens. Dat is zonder meer teleurstellend. Het wordt nu opeens een heel ander verhaal."

In gesprek

Heins wil zo snel mogelijk in gesprek met Heijmans en met kaderleden van CNV Vakmensen.

Vestigingen van Heijmans

Heijmans Utiliteitsbouw heeft vestigingen in Rosmalen (hoofdvestiging), Amsterdam, Apeldoorn, Drachten, Eindhoven, Geleen, Leiden en Rotterdam.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid