Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Goede hoop op doorstart voor Combi Groep

CNV Vakmensen heeft goede hoop op een doorstart voor bouwbedrijf de Combi Groep (245 werknemers, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Tilburg, Deventer, Heerhugowaard en Nijmegen). Het bedrijf verkeert op dit moment in surseance van betaling. "Het blijft een spannende fase, maar het ziet er goed uit", zegt CNV-bestuurder Robbim Heins, na een gesprek met curator Jos Borsboom. "Er is een goede kans op een doorstart. Het is alleen volstrekt onduidelijk hoe die eruit gaat zien, er zijn meerdere scenario's. We hopen dat het een scenario wordt waarbij zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven."

De werknemers van de Combi Groep verkeren al een paar weken in grote onzekerheid. Voor het bouwbedrijf (onderhoud, renovatie, nieuwbouw en verbouw) is surseance van betaling aangevraagd; een faillissement is aanstaande. Gisteren sloot bij de curator de termijn voor gegadigden voor een overname.

Belangstellenden voor doorstart

Heins: "Er hebben zich een flink aantal belangstellenden gemeld, begrepen we. Dat is goed nieuws, het vergroot de kansen op een doorstart. Dat verbaast mij overigens niet, want het gaat in de kern om een gezond bedrijf, met loyale medewerkers die ook in deze moeilijke tijd echt betrokkenheid laten zien. Wij hebben er bij de curator op aangedrongen om bij het beoordelen van overnamekandidaten het behoud van zoveel mogelijk werk zwaar mee te laten wegen. Dat zal hij ook doen, heeft hij ons verzekerd."

Financiële gevolgen

De surseance heeft - naast onzekerheid over behoud van werk - ook grote financiële gevolgen voor werknemers én ex-werknemers, zegt Heins: "De mensen zitten op dit moment zonder salaris en weten niet hoe en wanneer ze geld gaan krijgen. Daarnaast is er een groep ex-werknemers, die vorig jaar bij een reorganisatie hun baan zijn kwijtgeraakt en volgens het sociaal plan nog geld van het bedrijf tegoed hebben. Krijgen ze dat nog, is de vraag. Zo zijn er op dit moment nog veel meer vragen en onzekerheden. Die hebben we ook bij de curator neergelegd."

CNV Vakmensen verwacht in de loop van woensdag meer duidelijkheid te krijgen van de curator.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid