Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

De maat voor morgen (1)

Samen bouwen aan een nieuwe cao

Zoals we al eerder hebben gemeld is CNV Vakmensen samen met de andere sociale partners in de sector bouwnijverheid gestart met een traject om te komen tot een nieuwe vorm cao Bouwnijverheid .

Nu er een akkoord over de cao voor 2014  is gesloten, gaan we echt verder met dat traject!

Werknemers en werkgevers gaan samen nadenken en praten over maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen in de bouw – en infrasector en op welke manier die goed worden vertaald in de cao. 

Toekomstbestendig

Er moet een cao komen die toekomstbestendig is en die past bij de behoeftes van werknemers en werkgevers nu en in de toekomst.  Met andere woorden:  De maat voor morgen.

Het gaat er niet om alle afspraken maar in de ‘prullenbak’ te gooien. Het gaat om het maken van afspraken die aansluiten bij de moderne werknemer en de manier waarop er vandaag de dag wordt gewerkt met en binnen vele verschillende bedrijven en schakels in het bouwproces. Dit vraagt bijvoorbeeld om meer maatwerk voor werknemers, bedrijven en branches.

Thema's

Thema’s die in ieder geval aan de orde gaan komen zijn: arbeidstijden, zeggenschap werktijden, maatwerk per sector, duurzame inzetbaarheid etc. Geen onderwerp blijft onbesproken.

Om tot een toekomstbestendige cao te komen die recht doet aan de ontwikkelingen in de sector en de  behoeftes van werknemers, hebben we zeker ook de mening, advies en betrokkenheid van jou en jouw collega’s hard nodig . Wat kunnen en willen werknemers wel en wat niet.  Er is al heel veel gepraat met mensen uit de sector. Daarnaast wordt  in werkgroepen met de achterbannen van werkgevers en bonden gesproken en gewerkt worden aan de ‘nieuwbouw’ van de cao. 

Werkgroepen en panels

Deze werkgroepen worden zorgvuldig  samengesteld met mensen uit de praktijk, mensen met specifieke kennis van de sector en de arbeidsmarkt. Tevens maken we gebruik van ons digitale panel zodat we op regelmatige basis leden wat vragen kunnen stellen en/of wat stellingen voor kunnen leggen. Wij willen jullie graag op de hoogte houden, en wij willen graag door jullie op de hoogte gehouden worden. Meld je, voor zover nog nodig aan voor de digitale nieuwsbrief.

Werk mee aan de maat voor morgen.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid