Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

De Bouw aan het werk

Als je kijkt naar de cijfers in de bouw is het moeilijk om positief te blijven. De berichten over faillissementen en reorganisaties buitelen over elkaar heen. Duizenden en duizenden werknemers, jong en oud hebben inmiddels hun baan verloren.

Dat is zorgelijk voor onze economie, maar vooral ook voor jou, werkzaam in de bouw. Want hoe ziet jouw toekomst er uit. Heb je nog werk; over een maand of een jaar?

Maatregelen

CNV Vakmensen is een vakbond die opkomt voor jouw toekomst. De situatie in de bouw vraagt om snelle en heldere maatregelen.

Daarom hebben wij het initiatief genomen om met de sociale partners in de bouw om tafel te gaan: dus met de vakbonden en de werkgevers in de bouw. Vele organisaties hebben goede ideeën en voorstellen, uitdaging is deze zo concreet en helder mogelijk te benoemen en zo breed gedragen mogelijk te krijgen. Woensdagavond 26 september komen we bij elkaar.

Onze inzet

Onze inzet: een goed doortimmerd actieplan om de bouw weer uit het slop te halen. Dit plan willen we dan zo snel mogelijk aan het nieuwe kabinet voorleggen. Wij hebben immers al tientallen jaren ervaring in de bouw, terwijl het kabinet zich nog moet inlezen over alle sectoren. Een kant en klaar plan van de sociale partners, is dan een makkelijk begin. Sociale partners werken daarnaast bijvoorbeeld samen met architecten , makelaars en corporaties, allen die een belangrijke rol hebben in de bouwketen moeten en zijn   betrokken

Jouw inbreng

We schrijven je deze brief om je te laten weten dat we werk maken van de crisis in de bouw. Maar ook om je te vragen met ons mee te denken.

Misschien heb jij nog ideeën of oplossingen die we die avond aan de orde kunnen stellen? Praat er over met je collega's en laat het ons weten, het liefst dus voor woensdag 26 september per mail: nieuwsbriefbouweninfra@cnvvakmensen.nl

Jullie ideeën kunnen we dan meenemen in het gesprek.

Politiek

Ik wil wel benadrukken dat het dus gaat om concrete plannen, die op korte termijn effect hebben voor de werkgelegenheid in de sector. De uitkomsten van woensdag zullen we ter ondersteuning en aanvullend op breed gestarte initiatieven inbrengen en neerleggen bij de politiek. Natuurlijk is het ook goed om over de lange termijn na te denken, en dat doen we ook zeker, alleen niet woensdag. Eerst maar eens die crisis uit, dan zien we wel verder.

Ik houd je op de hoogte over het verloop van de bijeenkomst.

Gijs Lokhorst

CNV Vakmensen

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid