Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

CNV Vakmensen stuurt ultimatum aan Veluwezoom Verkerk

"Als bouwbedrijf Veluwezoom Verkerk niet met een beter sociaal plan komt, dan leggen we het werk neer", zegt bestuurder Willem Kruithof van CNV Vakmensen. Er werken 80 mensen bij Veluwezoom Verkerk, dat een hoofdkantoor heeft in Zevenaar. Door een reorganisatie staan 13 banen op de tocht.

Veluwezoom Verkerk heeft tot maandag 24 september de tijd om met een beter sociaal plan te komen. Het bedrijf biedt nu 70 procent van de kantonrechtersformule. Daaronder vallen ook afspraken over scholing en begeleiding van werk naar werk. "Het bod is te mager," zegt Willem Kruithof: "Daarom stellen we het ultimatum. Veluwezoom Verkerk is een dochterbedrijf van VolkerWessels. Daarom vinden we het belangrijk om centraal afspraken te maken over een goed sociaal plan, voor alle 120 bedrijven die onder VolkerWessels vallen."

In 2011 maakte VolkerWessels ruim 80 miljoen euro winst. Kruithof:"Al het geld is naar de aandeelhouders gegaan, de werknemers zien daar niets van terug. Nu zit de bouw in een moeilijke periode en moeten de werknemers dit als eerste voelen. Ja, zo werkt het natuurlijk niet." De vakbond wil 95 procent van de kantonrechtersformule en goede afspraken over begeleiding naar nieuw werk.  

Als Veluwezoom Verkerk niet voor maandag met een beter sociaal plan komt, kan het bedrijf op verrassingsacties rekenen. Kruithof: "Daar maken we dan maandag meer over bekend."

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid