Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

CNV-leden verwerpen eindbod sociaal plan Meulen Bouw

De leden van CNV Vakmensen hebben gisteravond het eindbod voor een sociaal plan bij Meulen Bouw verworpen. Bij het bouwbedrijf in Weert raken 37 van de ruim 100 werknemers hun baan kwijt.

"De directie heeft weinig compassie met de mensen die hun baan kwijtraken", vindt René Jongen van CNV Vakmensen. Hij heeft al vier keer met de directie rond de tafel gezeten over een sociaal plan. "Al vanaf dag één ligt er een minimaal bod van de directie. Gedurende de onderhandelingen is er helemaal niets bijgekomen. Concreet zou dat voor de meeste werknemers betekenen: een aanvulling van 10 procent op de WW-uitkering, voor slechts drie maanden. Iemand met een dienstverband van meer dan twintig jaar krijgt die aanvulling iets langer, in totaal een jaar. Dat is een habbekrats, het getuigt van weinig respect voor trouwe werknemers. Een sociaal plan kun je het nauwelijks noemen. Het verbaast me niets dat onze leden dit hebben verworpen."

Metselaars

De CNV-bestuurder roept de directie nu op om ruimhartiger te zijn met het sociaal plan. Ook onderzoekt hij de positie van twaalf metselaars, die nu worden ontslagen, maar in de toekomst weer worden ingehuurd via metselbedrijven. "We onderzoeken of hier sprake is van overgang van onderneming. De ontslagen metselaars zouden dan bepaalde rechten kunnen behouden bij de ingehuurde onderaannemer."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid