Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Cao-resultaat Rendac Son en Sonac Burgum 2013

Op 15 maart 2013 heeft CNV Vakmensen alsnog een onderhandelingsresultaat afgesloten met de directie van Rendac Son, Sonac Burgum, Vion Ingredients en Ecoson voor een nieuwe cao van 11 maanden.

De loonsverhoging is 1,75% per 1 november 2012 en een eenmalige uitkering van € 125,-. Gezien de moeizame discussie over ontziebepalingen voor oudere werknemers en de noodzakelijke wijzigingen in het pensioen per 2014 is een kortere cao afgesloten.

85%-dagen
In deze onderhandelingen is lang gediscussieerd over de uitbereiding en/of andere invulling van de 85%-dagen. Hierover zijn wij het nog niet eens geworden. Daarom is afgesproken dat in het kalenderjaar 2013, werknemers van 62-jaar en ouder eenmalig 12 ‘85%-dagen’ krijgen indien de eigen vakantierechten en ADV-dagen van 2013 gebruikt zijn (dus niet het saldo van voorgaande jaren). Ook is de afspraak, dat de werknemer dan wel vakantie en ADV op heeft moeten kunnen nemen. In het najaar zal in de volgende cao-onderhandelingen een definitieve oplossing afgesproken moeten worden door cao-partijen over de ontziebepalingen voor oudere werknemers.

Loon
De loonsverhoging is 1,75% per 1 november 2012 in een cao van 11 maanden. Daarnaast is een eenmalige uitkering van € 125,- per werknemer (deeltijders pro rato). Dit bleek in de onderhandelingen het maximaal haalbare. Zoals gebruikelijk is ook een bijdrage voor internationaal vakbondswerk afgesproken. Gezien het geheel hebben vakbonden daarom een onderhandelingsresultaat afgesloten.

Ledenvergadering
De vakbonden CNV en FNV houden gezamenlijke ledenvergaderingen over het onderhandelingsresultaat. 

De ledenvergadering in Son is op:
Datum: 25 maart 2013
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: bedrijfskantine Rendac Son

De uitnodiging voor de ledenvergadering in Burgum volgt nog.

Tijdens deze ledenvergaderingen zal het onderhandelingsresultaat worden toegelicht en zal hierover gestemd worden.

Heeft u vooraf vragen en/of opmerkingen over het onderhandelingsresultaat, dan kunt contact opnemen met de CNV-kaderleden op uw eigen locatie en bij CNV-bestuurder Frans van de Veen via regiokantoor te Breda, telefoonnummer 076-5724670 en per e-mail via f.veen@cnvvakmensen.nl.

Frans van de Veen                                           Evert van der Ploeg en Hans van Rulo
bestuurder                                                      kaderleden
Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid