Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Cao Bouw en Infra voor iedereen van toepassing

De cao Bouw en Infra die een looptijd heeft tot en met 31 maart 2018 is recent algemeen verbindend verklaard door de Minister.

Dit is van groot belang, de cao geldt dan voor iedere werkgever in de sector, wel of geen lid van een werkgeversorganisatie. Een niet georganiseerde werkgever kan je dus de afgesproken loonsverhoging per 1 juli 2017 niet onthouden. Per 1 juli 2017 (loonperiode 7) wordt het vast overeengekomen loon met 1% verhoogd. Dit is geregeld in artikel 44 van de cao.

Herschrijven cao
Als cao partijen zijn we al een jaar bezig om de gehele cao helemaal te herschrijven. Insteek is de cao veel toegankelijker en begrijpelijker te maken zonder dat de afspraak wordt gewijzigd. Ambitie is ook eventuele verschillen in uitleg van de gemaakte afspraken er uit te halen. Juristen van de bond lezen en werken mee om de juridische status te bewaken. Eind juli hopen we de eerste complete definitieve versie te ontvangen. Wil jij deze cao lezen, beoordelen en ons van advies voorzien? Stuur een e-mail naar g.lokhorst@cnvvakmensen.nl en je krijgt dan de tekst toegezonden.

Jouw ‘ cao top drie’
De voorbereidingen voor de cao onderhandelingen die na de zomer gaan starten zijn in volle gang. Diverse projecten worden bezocht, standpunten en ideeën ontvangen. We hebben sterk behoefte aan meedenkende leden en werknemers in verschillende functies. Ben je nu straatmaker, asfalteerder, metselaar, timmerman, werkvoorbereider, calculator, voeger of verkoper. Laat je horen en gelden vanuit je specifieke functie of beroep.
Wat zijn nu de belangrijkste zaken waar jij in je dagelijkse werk tegen aan loopt? Wat vind jij belangrijk en waar moeten wij als bond op inzetten? We vragen je een top 3 op te sturen van zaken waarvan jij vindt dat het besproken en geregeld moet worden.
Stuur jouw ‘cao top drie’ per e-mail naar: maatvoormorgen@cnvvakmensen.nl

Cao commissie
De cao commissie, werkende leden onder de cao, is binnen de bond verantwoordelijk voor de definitieve inzet van cao onderhandelingen en de vaststelling en goedkeuring van een eventueel akkoord. We zijn nog steeds op zoek naar leden die deze rol op zich willen nemen. We hebben je nodig. Het gaat om jouw cao en jouw arbeidsvoorwaarden. Wil je eerst meer weten? Stuur een e-mail naar g.lokhorst@cnvvakmensen.nl 

Jeachterban.nl
CNV Vakmensen heeft een digitaal platform, een community waar je met collega’s kunt discussiëren over alles wat zich in de bouw en infra voordoet. Mijn blogs en die van mij collega's tref je daar ook aan. Ook kun je er je vragen kwijt over werk en inkomen. Stel ze en je krijgt snel antwoord van een team van experts. Ga naar www.jeachterban.nl sector bouw. Doe mee en maak een account aan.

Leden werven leden actie
Op dit moment hebben wij een leuke actie als een lid een nieuw lid werft, kijk op http://www.cnv-ledenwerven.nl/ voor meer informatie.

Voor nu wens ik je een fijne zomervakantie en rust lekker uit.

Gijs Lokhorst, cao-onderhandelaar

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid