Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Bouwsector uitgedaagd tot duurzame stappen

StoereBouwers start een competitie waarbij bouwbedrijven op een verleidelijke manier worden uitgedaagd om meer duurzaam FSC-hout te gebruiken in bouwprojecten. De competitie bestaat uit een online test. Bedrijven die hoog in de ranglijst eindigen maken kans op de titel StoereBouwer.

Elke minuut verdwijnen er 36 voetbalvelden door ontbossing. Met mensen en beschermde diersoorten die van dit bos afhankelijk zijn, wordt vaak slecht omgegaan.

Verantwoord bosbeheer

Met een verantwoorde productie, inkoop en toepassing van hout volgens de richtlijnen van de Forest Stewardship Council (FSC) kunnen we bossen behouden en in de toekomst hout als grondstof blijven gebruiken. Bouwbedrijven spelen hierin een belangrijke rol.

Word StoereBouwer

Ga de competitie aan op StoereBouwers.nl >>

Doe de online test en kijk of jouw bedrijf in de top 10 ranglijst komt voor een duurzaam houtbeleid.

Maak kans op een bezoekje van de StoereVrouwen en een StoereBouwer Award!

Ketenverantwoordelijkheid

Vanuit steeds meer opdrachtgevers voor bouwprojecten, zoals overheden, woningcorporaties en het bedrijfsleven, is er de intentie om duurzaam hout te gebruiken. In de praktijk is er alleen nog te weinig kennis en toezicht of dit daadwerkelijk gebeurt. Bouwbedrijven kunnen zich laten certificeren en opdrachtgevers erop wijzen dat zij daardoor FSC-hout kunnen leveren. Volgens StoereVrouwen is dit erg belangrijk.

“Pas wanneer er gewerkt wordt met gecertificeerde bouwbedrijven en er goede controles plaatsvinden, kun je als consument ervan uitgaan dat er goed hout wordt gebruikt in onze huizen, restaurants en andere gebouwen” vertelt Kirsten Oosterbroek, directeur van het vrouwennetwerk.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid