Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Bouw- en infrasector plaatst 110 Wajongers

Bouw- en infrabedrijven hebben het afgelopen jaar 110 jonggehandicapten aan een baan geholpen. Daarmee is het op initiatief van sociale partners in de Bouw & Infra samen met het UWV gelanceerde project ‘Wajong Werkt in de Bouw’ een succes. Tijdens de looptijd van de nieuwe cao willen cao-partijen nog eens 295 garantiebanen realiseren.

Projectleider Jonna van de Kam licht toe: “Van de 110 Wajongers hebben er 86 rechtstreeks een plaats gevonden bij een werkgever, de overige 24 zijn via detacherings- of uitzendbureaus aan de slag gegaan. De infrabranche was het meest actief, met 42% van de plaatsingen, op de voet gevolgd door de burgerlijke & utiliteitsbouw (41%) en op enige afstand de gespecialiseerde aannemerij (17%).”

Volgens Joba van den Berg (Bouwend Nederland) hebben werkgevers in dit project laten zien dat “zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen” en voor een succesvol vervolg roept zij werkgevers op “dit voorbeeld te volgen”. 

Albert Bergers van het UWV: “Werkgevers blijken zeer tevreden over de ondersteuning die UWV biedt in het project. Vooral de jobcoaches die Wajongers extra begeleiden op de werkplek worden hoog gewaardeerd. We zien overigens wel dat de motivatie van de Wajonger een belangrijke succesfactor is voor een duurzame plaatsing.” 

Gijs Lokhorst van CNV Vakmensen denkt dat het met de motivatie wel goed zit: “Wajongers worden door werkgevers geprezen om hun inzet en de bijdrage die zij op hun eigen niveau leveren in het bedrijf.” Ook Mieke van Veldhuizen van FNV heeft vertrouwen in het vervolg “als werkgevers bereid zijn om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en te investeren in deze doelgroep van arbeidsgehandicapten, Wajongers en WSW-ers, dan worden die 295 garantiebanen in onze sector wel gehaald.” 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid