Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Bijeenkomst Cementbouw Centrales Regio Zuid/West

Al jaren lang geen nieuwe Cao Mortel. Dit betekent een grote achterstand in de loonsverhogingen op jouw salaris.

Zoals jullie weten wordt de Cao Mortel al sinds 2013 niet meer afgesloten in de sector Mortel. Door het ontbreken van een (sector) cao ontstaan er allerlei verschillen op het gebied van arbeidsvoorwaarden binnen de Mortel, die zeker allemaal niet even wenselijk zijn.
Op 1 november hebben wij een bijeenkomst gehad in Amsterdam met de collega’s die in de regio werkzaam zijn. Tijdens deze bijeenkomst is besloten dat het goed zou zijn dat wij een tweede bijeenkomst organiseren in de omgeving van Den Haag, vandaar ook deze uitnodiging.

Cao- en loonsverhoging

Een aantal mortelbedrijven heeft de afgelopen jaren wel een loonsverhoging gegeven aan de werknemers. Er zijn ook Mortelbedrijven die ervoor hebben gekozen een andere cao te volgen, zoals bijv. de Cao Betonpompbedrijven. In dat geval ga je mee met de loonsverhogingen van de betreffende cao. Daarnaast zijn er bedrijven zoals Cementbouw, die maar een zeer beperkte loonsverhogingen hebben gegeven. Dit betekent dat jullie sinds 2012 er feitelijk maar weinig op vooruit zijn gegaan. Duidelijk is dat hier onvrede door is ontstaan.

Immers, de boodschappen zijn wel duurder geworden. Tijdens de bijeenkomst in Amsterdam bleek dat de meeste van jullie vallen onder de Cao Mortel en dus geen wezenlijke loonsverhoging meer hebben gehad. Het bleek echter ook dat de collega’s die nieuw zijn aangenomen wel onder een andere cao vallen, zoals de Hibin en de Cao Beroepsgoederenvervoer. Zij hebben vanuit die cao’s wel loonsverhogingen gehad. Laatste loonsverhogingen per sector.

Hieronder vind je de loonsverhogingen die de afgelopen jaren zijn afgesloten. Cao Hibin 6,5 % (2015 t/m 2018) plus een eenmalige van € 500,- Cao Beroepsgoederenvervoer 10% in 3 jaar (2017 t/m 2019) Cao Bouw & Infra 10,85 (2015 t/m 2019). De 2% die jullie begin dit jaar hebben gekregen, valt erg in het niet in vergelijking met de loonsverhoging die collega’s hebben gehad die wel onder een cao vallen. Volgens jullie collega’s uit de regio Amsterdam is het de hoogste tijd voor een loonsverhoging voor de collega’s die onder de Cao Mortel vallen.

Bijeenkomst

CNV Vakmensen en FNV Bouw nodigen jullie daarom uit voor een bijeenkomst op het FNV Vakbondshuis in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst willen wij ook met jullie in gesprek over de situatie binnen Mortel, maar ook hoe wij tot een cao komen waar wel een flinke loonsverhoging in zit. De bijeenkomst is op:

Datum:  Woensdag 21 november 2018
Tijd:      19:00 tot 20.30 uur
Plaats:   FNV Regionaal Vakbondshuis Den Haag Herengracht 3

Deel deze uitnodiging met je collega’s. Laat je stem horen en meld je aan voor de bijeenkomst en neem je collega mee. Ook niet-leden zijn welkom. Graag van te voren aanmelden via onderstaande gegevens.

Mede namens FNV Bouw en Wonen,
Willem Timmer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 57
E: w.timmer@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid