Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Belangen medewerkers Volker Wessels niet verkwanseld door truc

"Ik ben blij dat de truc om een slecht sociaal plan af te sluiten met de Centrale Ondernemingsraad is mislukt''.

Vakbondsbestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen was al eerder verbolgen over de geheime deal die de directie van Volker Stevin Materieel had gesloten met die ondernemingsraad. CNV Vakmensen heeft dat sociaal plan dan ook niet ondertekend.

"Als dat ook was gebeurd voor het hele concern, kon het personeel het wel schudden. Gelukkig heeft ook de Centrale Ondernemingsraad Volker Wessels het voorstel als zijnde onder de maat afgewezen''.
Tjitze van Rijssel: "Ik ben blij dat de weg naar een sociaal plan nu weer open ligt. Want laten we wel wezen, Volker Wessels heeft nu twee keer een blauwtje gelopen. Ze hadden eerder al een externe partij ingehuurd om de reorganisatie te begeleiden, maar ook die loopt vast op het ontbreken van een behoorlijk sociaal plan voor alle bedrijven in het concern. Volker Wessels moet nu toch eindelijk beseffen dat je voor een reorganisatie in je concern ook een eerlijke prijs moet betalen''.
CNV Vakmensen zal zo spoedig mogelijk stappen zetten om opnieuw met de directie tot een goed sociaal plan te komen voor het hele concern. Tjitze van Rijssel: "Dat zou de reorganisatie een stuk eenvoudiger maken. Maar als Volker Wessels dat nog niet inziet, dan zullen we andere acties moeten overwegen''.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid