Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Bastiaan Infra gaat Nederlands recht respecteren

Bastiaan Infra komt daarmee terug op eerdere uitspraken.

Naar aanleiding van ons schrijven van 4 juli 2016 heeft de salarisadviseur C. Schoonhoven van Bastiaan Infra op 6 en 8 juli gereageerd per mail. De mail van 6 juli is een doorgestuurd bericht van de werkgeversorganisatie Bouwend Nederland waarin zij stellen dat artikel 53 "premie schadevrij rijden bouwplaats werknemers" niet van toepassing is op stratenmakers maar alleen op chauffeurs. Bastiaan Infra is niet van plan de premie te betalen. Omdat er dus een verschil in de uitleg bestaat over toepassing van dit artikel zullen wij TBB (Technisch Bureau Bouwnijverheid) verzoeken hier uitleg over te geven.

In de mail van 8 juli (deze mail vind je onder 'Downloads') geeft Bastiaan Infra aan dat zij aan vrijwel alle door ons genoemde punten uitvoering zal geven. Zo ook de loonsverhoging met terugwerkende kracht.

Reisurenvergoeding

Wij hebben vernomen dat jullie een brief van Bastiaan Infra hebben ontvangen. Deze brief komt voor een groot deel overeen met de mail van 8 juli jongstleden die wij hebben gekregen. Echter, in de brief aan jullie staat nog een alinea over teveel (of te weinig) betaalde reisuren en dat Bastiaan Infra dit wil verrekenen met jullie. In de brief wordt gesproken over "onverschuldigde betaling" met betrekking tot reisuren, dat wil zeggen dat Bastiaan Infra stelt dat zij meer heeft betaald dan de cao voorschrijft aan reisurenvergoeding en dat zij dit wil verrekenen. Niet geheel duidelijk is vanaf wanneer zij dit dan zou willen verrekenen.

Correcte uitvoering cao

Middels een brief (ook onder 'Downloads') laten wij Bastiaan Infra weten dat als zij tot verrekening overgaat wij als bonden overwegen het TBB te verzoeken een cao nalevingsonderzoek over de afgelopen vijf jaar bij Bastiaan Infra in te stellen. Wij verzoeken Bastiaan Infra om bij de loonstrook van periode 7 2016 een specificatie te voegen van de correcties. Wij zullen nadien controleren of er nu wel correcte uitvoering wordt gegeven aan de cao.

Daarnaast willen wij je vragen om ons, mocht Bastiaan Infra overgaan tot enige verrekening van de door hen gestelde teveel betaalde reisuren, in kennis te stellen zodat wij eventueel volgende stappen in gang kunnen zetten.

Dit bericht stuur ik jullie mede namens Helga Tienkamp (FNV) en Eddy Veltink (HZC).

Willem Timmer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 57
E: w.timmer@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid