Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

BAM Sociaal Plan: Financiële jaarcijfers 2016

Op 21 februari maakte BAM de jaarcijfers over 2016 bekend. Voor ons erg interessant, want zoals jullie weten wil BAM het sociaal plan flink verslechteren. De reden daarvoor ligt in ieder geval niet in de jaarcijfers, want het ging in 2016 gewoon goed bij de BAM.

In Nederland is er een netto winst gemaakt (voor belastingen) van ruim 35 miljoen. Van deze winst profiteren de aandeelhouders mee, want er wordt dividend uitgekeerd. 

Uit de stukken blijkt dat BAM geen financiële problemen heeft en de tegenvallers die er zijn liggen buiten de Nederlandse grenzen. Dus een bezuiniging op het sociaal plan is geen noodzaak, maar betekent een hogere winst en hogere vergoeding voor de aandeelhouders! 

Pamfletten
Tijdens onze rondgang langs kantoren en bouwplaatsen kwam vooral naar voren dat jullie niet begrijpen dat BAM het sociaal plan uitgerekend NU zo erg wil verslechteren. Tijdens de crisis kon BAM het sociaal plan betalen, maar nu het goed gaat willen ze dat ineens niet meer? Jullie ondersteunen ons voor een goed sociaal plan dat recht doet aan de collega’s die worden ontslagen.

De gezamenlijke vakbonden zijn blij met alle steun die we van jullie hebben ontvangen, we hebben ondertussen een indrukwekkende stapel pamfletten, maar er kunnen er natuurlijk altijd meer bij! Daarom vind je bijgevoegd nogmaals een pamflet, dus ben je er eerder niet aan toe gekomen of heb je nog een collega die wil tekenen, stuur het getekende pamflet naar secretariaatcollectief@cnvvakmensen.nl.

Voor iedereen die het pamflet al getekend heeft: bedankt, dit gaat ons zeker helpen bij de onderhandelingen! 

Leden gezocht die pamfletten willen aanbieden aan BAM
Wij hebben de onderhandelingsdelegatie van BAM een brief gestuurd met daarin het voorstel om de onderhandelingen eind maart te hervatten. Deze brief kun je lezen, deze is als bijlage meegestuurd. Voorafgaand aan dit overleg gaan wij alle ondertekende pamfletten aanbieden! Dat doen we natuurlijk samen met onze leden. Wil je daarbij zijn? Geef dat dan even door via onderstaand mailadres of bel even vóór 15 maart. Als je onder de cao Metaal & Techniek valt vragen we vakbondsverlof voor je aan. Tot eind maart gaan we gewoon door met onze ronde door het land om de stapel pamfletten nog verder te laten groeien. Op de plekken waar wij niet binnen komen, gaan we aan de poort staan. Wil je dat we bij jou langskomen? Neem dan contact op met Marjon Cocheret op 06 51 20 29 57 of mail naar w.timmer@cnvvakmensen.nl

Je achterban
We gaan ook de online Community Je Achterban actief inzetten in het hele traject. In elke fase van het cao-traject kun je bijvoorbeeld meepraten, je mening geven, vragen stellen, ideeën lanceren voor de cao-voorstellen of discussiëren over de onderhandelingen. Maak gebruik van je recht om mee te praten en te beslissen. 

Willem Timmer
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 57
w.timmer@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid