Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Bouw - Nieuws

Akkoord over sociaal plan BAM

De vakbonden (CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en FNV Bouw) hebben met BAM een principeakkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. Het sociaal plan moet de gevolgen opvangen van een in oktober vorig jaar aangekondigde reorganisatie, waarbij ongeveer 650 banen verloren gaan.

Het oude sociaal plan was per 1 januari verlopen. Met dit akkoord hebben de werknemers weer zicht op een sociaal vangnet, dat qua niveau niet onderdoet voor het vorige sociaal plan. Opvallende verbetering is dat het nieuwe sociaal plan meer nadruk legt op het vinden van een andere baan, via een outplacementbureau, persoonlijke mobiliteitsadviseur, outplacementtraject of eigen inspanningen. Deze zoektocht wordt op verschillende manieren gestimuleerd, bijvoorbeeld door een hogere vertrekvergoeding of een bonus bij het accepteren van een andere baan. Met daarbij een vangnet voor diegenen die buiten hun schuld al snel weer hun baan verliezen.

Tot eind 2015

De vakbonden leggen het principeakkoord nog voor aan hun achterban op het moment dat de leden te maken krijgen met de aangekondigde reorganisaties. Het sociaal plan loopt tot eind dit jaar. Bij BAM werken in Nederland ongeveer 9.700 werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid