Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Waterbouw - Nieuws

Waterbouwers: praat mee op Je Achterban

In 2018 onderhandelen we over een nieuwe cao Waterbouw. De voorbereidingen daarvoor zijn van start gegaan. Onze uiteindelijke inzet bij de onderhandelingen moet een goede afspiegeling zijn van de zaken waar het jullie (echt) om gaat.

Persoonlijk contact
Een behoorlijk aantal werknemers heeft de arbeidsvoorwaardenenquête ingevuld en een eerste indruk is bij me aanwezig. Ook persoonlijk contact met werknemers is van groot belang om te proeven en ervaren wat er speelt.

“Je moet met je poten in de drek staan” kreeg ik laatst tijdens een gesprek te horen. Kwam ik gelukkig even goed voor de dag, mijn laarzen zaten vol met slib dat ik had meegenomen van een uitermate nuttig en fijn werkbezoek met Boskalis aan de Marker Wadden.

Digitale Community: Je Achterban Waterbouw
Maar dat is wat mij betreft nog niet genoeg. Om het samenspel tussen jou en mij als onderhandelaar verder te verbeteren, lanceren we iets nieuws: een digitale community waar je alles kwijt kunt over werk en inkomen. Ik doe een dringend beroep op je een account aan te maken op Je Achterban Waterbouw. Voor degene die deze nieuwsbrief per post ontvangen is de link: https://www.jeachterban.nl/waterbouw/

Hier heeft de sector Waterbouw een eigen community met een nieuwe cao-tijdlijn. Vanaf vandaag kun jij hier je ideeën, voorstellen en meningen kwijt over de cao. Een goede cao is onze gezamenlijke inzet maar kan alleen worden gerealiseerd wanneer jij zelf actief meedenkt, meepraat en meebeslist. Daarnaast is de community ook bedoeld om met elkaar in contact te komen. Vraag jouw collega’s in de waterbouw naar hun mening en ervaringen en deel die van jezelf. Heb je een vraag over jouw werk en inkomen? Stel hem en je krijgt binnen 24 uur antwoord van een expert op dit gebied.

Klik hier om een account aan te maken. Voor degene die deze nieuwsbrief ontvangen is de link om een account aan te maken https://www.jeachterban.nl/user/createuser?ReturnUrl=%2F

Ik reken op je.

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar Waterbouw
CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid