Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Waterbouw - Nieuws

Voorstellen CNV Waterbouw 2013

 Een loonsverhoging, een verhoging van de eindejaarsuitkering maar ook reparaties van het AOW-gat. En bovendien een investerings- en vitaliteitsagenda. Daarmee start CNV Waterbouw morgen, 5 februari 2013 de cao onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Waterbouw

Stevige inzet

Een stevige inzet op het loon. Dat is mogelijk binnen de goed renderende Waterbouw. Eén van de topsectoren van Nederland. Maar ook binnen deze sector dienen er nog goede afspraken gemaakt te worden over de pensioenen. Want de fiscale maatregelen en de nieuwe pensioenwetgeving dwingen cao-partijen daarover voor het einde van 2013 nieuwe afspraken te maken. CNV Vakmensen vergeet daarbij niet de mensen die al van uittredingsregelingen gebruik maken en getroffen worden door de geleidelijke en inmiddels ingegane verhoging van de AOW. De overheid heeft de spelregels veranderd tijdens het spel, en gaat wel iets repareren. Maar dat is voor de bond binnen de waterbowu onvoldoende. Daarom willen wij met werkgevers daaraanvullende  afspraken over maken. 

Duurzame investerings- en vitaliteitsagenda

CNV Vakmensen wil een "nul-meting vitaliteit"  uit doen laten voeren. Die meting zal de basis moeten zijn voor een duurzame investerings- en vitaliteitsagenda. Maar nu al wil de bond dat iedere werknemer een persoonlijk inzetbaarheidsbudget ontvangt. Dat geld kan de werknemer vrij besteden aan zijn loopbaanontwikkeling of voor het stimuleren van een gezondere levenstijl. Dan kan de werknemer straks gezond met pensioen.

Werkingssfeer

Stafpersoneel dat direct betrokken is bij de projecten met wisselende werkplek of die tijdelijk aan boord van een schip werkt in een technische fiunctie moeten volgens de bond onder de werkingssfeer van de cao worden gebracht. Het principe van gelijke monniken, gelijke kappen is een belangrijke waarde voor CNV Waterbouw. Helaas zijn veel stafmedewerkers die het betreft niet georganiseerd, waardoor het moeilijk is voor de bond om macht te organiseren en die cao af te dwingen. Maar het zou de werkgevers sieren, dat genoemd principe ook voor hen geldt. 

Nog geen lid en ook voor gelijke behandeling? Word dan lid van CNV Waterbouw. Ga naar de site en vul het aanmeldingsformulier in! 
Surf daarvoor naar: http://www.cnvvakmensen.nl/contact/ of klik op: aanmelden

Lees hier ook de cao-voorstellen van CNV Waterbouw>>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid