Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Waterbouw - Nieuws

Overleg werkgevers over pensioendossier uitgesteld

Een stevig conflict tussen cao-partijen dreigt over de toekomst van de pensioenen binnen de sector Waterbouw. Werkgevers willen de pensioenen onderbrengen bij pensioenuitvoerder PGB. Bonden houden ook de optie open om bpf Waterbouw in stand te houden.

Uitkomsten van onderzoeken moeten goed worden beoordeeld, besproken en gewogen. Niet over één nacht ijs gaan en alle consequenties goed in kaart brengen voor een besluit wordt genomen is het uitgangspunt van CNV Vakmensen. Wat CNV Vakmensen betreft staat het uiteindelijke pensioenresultaat centraal, welke keuze ook wordt gemaakt.

Overleg verplaatst

Dit was de kern van onze boodschap in de nieuwsbrief van 4 juli 2017. Op dinsdag 12 september was een ingelast overleg met werkgevers gepland. In verband met agendaproblemen is het overleg op verzoek van werkgevers verplaatst naar dinsdag 10 oktober. Uiteraard zal ik jullie aansluitend informeren over de uitkomsten van dat overleg.

Wat vind jij?

CNV Vakmensen wil nog steeds je mening weten en je kunt tot 9 oktober reageren op onze nieuwsbrief van juli. Wil je nog meer kwijt? Stuur je mening naar e-mail: waterbouw@cnvvakmensen.nl

Nieuwe cao Waterbouw

Aan het eind van het jaar gaan ook de besprekingen over een nieuwe cao Waterbouw van start. Heb je al ideeën of suggesties voor de cao kun je reageren via e-mail: waterbouw@cnvvakmensen.nl

Gijs Lokhorst
Onderhandelaar Waterbouw

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid