Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Waterbouw - Nieuws

Nieuwe vorst-WW uitgesteld

De invoering van een nieuwe vorstverletregeling in de waterbouw wordt met een jaar uitgesteld tot september 2014. Daartoe besliste minister Asscher in augustus, op aandringen van onder meer CNV Vakmensen.


Er lag een voorstel voor een nieuwe vorstverletregeling met een wachttijd van drie weken. Daarbij moeten werkgevers het loon van werknemers bij streng winterweer gedurende drie weken doorbetalen. De huidige regeling kent (hoewel per cao verschillend) een lager risico voor ondernemers.


De minister haalt zijn plan beslist niet van tafel maar wil het SER-advies afwachten. Dat komt in het voorjaar van 2014. CNV Vakmensen, collega-bonden en werkgevers in de waterbouw onderzoeken nu de mogelijkheden voor een beter plan omtrent de calamiteitenregeling.


Bestuurder Gert Jan den Besten van CNV Vakmensen is blij met het uitstel. "Het voorstel dat er lag komt vooral bij de in Nederland opererende ondernemingen haaks binnen. De grote concerns verdienen hun geld vooral elders. Maar de klimatologische omstandigheden in ons land maken dat er een gerede kans is op vorstverlet. Dat legt een fikse financiële last op de boekhouding van vooral die kleinere ondernemingen. Nog eens zorgvuldig de regeling bestuderen kan dan geen kwaad."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid