Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Waterbouw - Nieuws

Leden akkoord met eindbod cao Waterbouw

Na gehouden ledenraadpleging over het eindbod voor de cao Waterbouw en het buitenlandcontract (Boskalis en Van Oord) alsmede het principeakkoord voor de cao BTER heeft CNV Vakmensen aan de werkgeversorganisatie laten weten dat een meerderheid van de leden akkoord is met deze drie contracten.

Cao een feit:
Nu de leden akkoord zijn met deze contracten kan de cao worden aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken. Vervolgens kan dan ook de algemeen verbindenverklaring voor de cao Waterbouw en BTER worden aangevraagd. Door de algemeen verbindendverklaring worden niet gebonden bedrijven binnen de waterbouw alsnog verplicht de algemeen verbindend verklaarde cao artikelen na te leven. Niet gebonden bedrijven zijn die bedrijven die niet bij de (werkgevers) Vereniging Waterbouwers zijn aangesloten. Uiteraard melden wij wanneer die AVV is afgegeven.

Buitenlandcontract:
Veel kritiek was er op het in het eindbod van Boskalis en Van Oord opgenomen datum van 1 oktober 2013 betreffende de salarisbetalig op 1 oktober en niet op 1 juli 2013. Wij hebben dit ongenoegen van de leden uiteraard bij de werkgevers neergelegd en zullen daar volgend contract uiteraard weer betere afspraken over willen maken. Vervolgens zulen wij de andere twee grote bedrijven die de omzet net als Boskalis en Van Oord vooral uit het buitenland halen benaderen om het buitenlandcontract dat wij met Boskalis en Van Oord hebben afgesproken te volgen (Tydeay/DCR).

Kaderleden welkom:
De bond is niet die vakbondsbestuurder, want die is alleen een proffesioneel onderhandelaar. De bond dat zijn de leden. En binnen de waterbouw is een cao-commissie actief. Dat zijn leden die direct betrokken worden bij het opstellen van de cao-voorstellen en het beleid bepalen van de bond binnen de waterbouw. De cao-commissie zoekt versterking, omdat ook zij vaak langere tijd in het buitenland werken. Dus is het prettig als er wat versterking komt. Geef je op bij de cao-onderhandelaar Gert-Jan den Besten per email: g.denbesten@cnvvakmensen.nl. Of als je meer wilt weten wat jij voor de bond kan betekenen, vraag dan of we je terugbellen. Want je hoeft echt niet van alles verstand te hebben. En weet dat je samen met je collega's HET VERSCHIL kan maken. Bovendien is het niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk te tegen je eigen arbeidsvoorwarden " aan te bemoeien".

Alle info per mail:
De bond wil graag het mileiu sparen en communiceerd het lieft digitaal. Als je lid bent en je emailadres is bij de bond bekend, dat heb je snel en adequaat je info op je mailadres. Meld je daarvoor aan bij MIJN CNV.

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan den Besten, cao-onderhandelaar

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid