Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Waterbouw - Nieuws

Cao-onderhandelingen Waterbouw vandaag van start.

Op woensdag 21 februari 2018 zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao voor werknemers onder de cao Waterbouw gestart. CNV Vakmensen gaat vooral voor meer loon en een beter perspectief voor werknemers.

De cao-commissie van CNV Vakmensen (werkende leden onder de cao) heeft de cao-voorstellen definitief vastgesteld. Onderstaand zetten wij in hoofdlijnen nu even op een rijtje. Op de website en jeachterban.nl kun je alle voorstellen lezen. Via onze nieuwe digitale community kun je ook inhoudelijk met elkaar in discussie gaan.

Loon 
De bond stelt voor de garantielonen met 3,5% te verhogen. Ook de vergoedingen en toeslagen moeten met 3,5% worden verhoogd. 

Eindejaarsuitkering
CNV Vakmensen stelt voor de structurele eindejaarsuitkering met 0,5% te verhogen.

Langer doorwerken
Werknemers moeten hun werk doen zonder lichamelijke of geestelijke problemen op te lopen. Lichamelijke gezondheid en mentale vitaliteit zijn belangrijke voorwaarden om duurzaam aan de slag te blijven.  

Daarom wil de bond voor werknemers van 57 jaar en ouder een ‘ouderenregeling’ in de cao opnemen waarbij de hoofdlijn is dat werknemers voor 80% werken, voor 90% loon ontvangen en de pensioenopbouw 100% blijft. Uitwerking van deze regeling moet helder maken op welke wijze deze regeling in de sector toepasbaar en uitvoerbaar is. Dit gelet op het specifieke karakter van de sector. Gebruik van een dergelijke regeling is vrijwillig.  

Persoonlijke ontwikkeling / duurzame inzetbaarheid
Ook wil de bond investeren om de inzetbaarheid en wendbaarheid van werknemers te vergroten. Er moeten stimulerende afspraken komen om de positie (mobiliteit) van werknemers te versterken. CNV Vakmensen wil voor iedere werknemer een eigen individuele leerrekening en stelt voor jaarlijks 0,5% op deze leerrekening te storten.

Volgende onderhandelingsronde
Op woensdag 14 maart zal de volgende ronde plaatsvinden.

Jij bent aan zet! 
Op Je Achterban, onze nieuwe online community, www.jeachterban.nl/waterbouw, volg je het proces van de onderhandelingen tot in detail. Hier ga je in gesprek met al je collega’s en experts in de waterbouw en kun je al je vragen stellen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een gratis account aanmaken. Dit doe je heel gemakkelijk met je e-mailadres en een zelf verzonnen wachtwoord, of log in met je Facebook of Google account.

Wat vind jij van onze voorstellen? Klik hier en laat je reactie achter!

Na elke onderhandelingsronde ontvang je een digitale nieuwsbrief. Ontvang je deze nog per post? Geef je e-mail adres aan ons door of wijzig dit zelf op onze website via Mijn CNV.

Samen sterk
Is je collega geen lid? Er is nu een super mooie actie en maak hem lid van de bond. Kijk maar eens op www.cnvvakmensen.nl/bouw

Gijs Lokhorst
Cao-onderhandelaar cao Waterbouw

E g.lokhorst@cnvvakmensen.nl 
T 06-51202970

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid