Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Bouw & Infra (bouwnijverheid)

Ook gedupeerd door Machiel D.?

Metselaars in de bouw zijn op grote schaal slachtoffer geworden van de praktijken van ‘ondernemer’ Machiel D. Ben je ook gedupeerd? Meld je dan bij ons via het formulier op deze pagina.

Wat is er aan de hand?

Machiel D. blijkt het brein achter verschillende schimmige B.V.’s, zoals Jansen, Jansen & De Vries, Vliet en Webers Bouw. Leden van CNV Vakmensen die voor deze B.V.’s hebben gewerkt, hebben zich afgelopen tijd bij ons gemeld. Het patroon is telkens hetzelfde: er deugt weinig van de loonstrookjes en de werknemers zijn niet aangemeld bij het pensioenfonds en het tijdspaarfonds in de bouw. Juristen van CNV Vakmensen hebben verschillende rechtszaken gevoerd om het achterstallige loon te vorderen, maar er is vervolgens niets meer te halen: de B.V.’s zijn inmiddels failliet of ‘leeg’.

Het tv-programma Opgelicht?! besteedde op 1 mei aandacht aan de zaak. Klik op de afbeelding om de uitzending terug te kijken.

Daphne de Wild in Opgelicht?!

Wat kunnen wij doen?

We proberen de achterstallige betalingen alsnog te vorderen. Als dat niet lukt bij de B.V.’s van Machiel D., wat waarschijnlijk is, dan kloppen we mogelijk aan bij de opdrachtgevers die zaken met hem hebben gedaan. Dat is een lange en soms ingewikkelde procedure. Daarnaast willen we dat er een einde komt aan de ondernemerspraktijken van Machiel D. Het is voor ons duidelijk dat het hier niet gaat om een ‘slordige’ werkgever die de regels niet goed kent, maar om iemand die willens en wetens mensen misleidt en financieel benadeelt. CNV Vakmensen pleit daarom voor een harde aanpak en wil een bestuursverbod voor dit soort ‘ondernemers’.

Ook gedupeerd door Machiel D.? Meld het hier

*
*
*
*
Lid van CNV Vakmensen?

Kies 1 optie
*
*
Opgelicht door Machiel Dam


Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting